El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

"Avalem Experiencia", una segona oportunitat laboral per als majors de 30 anys

Avalem Experiencia / Ajuntament d'Alcoi

L'Ajuntament d'Alcoi es troba a l'espera de que la Conselleria accepte la subvenció per tal de posar en acció el programa "Avalem Experiencia"

La Generalitat presenta el programa "Avalem Experiencia", financiada pel Fons Social Europeo (FSE) amb l'objectiu de que les persones majors de 30 anys tinguen l'oportunitat de millorar i augmentar l'ocupabilitat de persones aturades que s'ajusten a eixa edat.

Ara bé, la duració d'aquest tipus de contracte té una duració de 6 mesos, i de moment l'Ajuntament ja està intentant obtenir una subvenció de 400.000 euros per part de la Conselleria, una quantitat que per ara no és definitiva i per tant, pot variar. Cal recordar que a part d'aquesta iniciativa també trobem una altra que és proper als objectius d'aquesta, però amb un tipus d'usuari, en aquest cas es tracta de "Avalem Jove", un programa molt paregut a "Avalem Experiència", però que en aquesta es vol la recerca i el contractament de joves menors de 30 anys, encara que tinguen o no experiència o estudis.

A més a més, per ara, moltes de les eixides que estan donant-se o treballant, tenen una forta vinculació amb el manteniment de la ciutat, encara que també s'està analitzant la implementació de perfils més qualificats i amb diferents vies de futur, per tal de realitzar treballs o oficis d'educació ambiental i que estiguen vinculats amb la idea de la smart city.

Cal d'escatar que, segons Alberto Belda, regidor d'Ocupació i Empresa, menciona que "tots sabem que la desocupació és un element que erosiona i genera frustració en aquelles persones de més edat que no troben un lloc de feina. Aquest programa suposa una segona oportunitat per als alcoians i alcoianes que volen treballar. A la satisfacció de trobar feina se suma, a més a més, saber que tasca que realitzen serveix per a millorar la seua ciutat".