El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Avanços en la reforma de l'Andreu Sempere: aprovada la licitació per a redactar el projecte

L'IES Andreu Sempere té vora quatre dècades d'història.

Amb aquestes obres s'espera posar fi a una llarga reivindicació per part de la comunitat educativa alcoiana, invertint en un centre amb vora quatre dècades d'història, i que ha sigut el gran oblidat de l'ensenyança en secundària a la ciutat.

L'administració local ha anunciat un important avanç en l'esperada remodelació de l'IES Andreu Sempere. Es tracta de la redacció del projecte de reforma i la direcció d'obres, que ja han sigut aprovades en Junta de Govern Local amb un preu de licitació de 237.337 euros.

La redacció del projecte és la primera part d'una sèrie de tràmits per a poder dur endavant les obres al centre. Una vegada s'adjudique la redacció i es tinga el projecte, es podran licitar les obres i per tant, tindre una data aproximada per a l'inici de les obres. El cost total de l'adequació i ampliació podria estar al voltant dels 4 milions d'euros, convertint-lo en el projecte més ambiciós del pla Edificant a la ciutat d'Alcoi.

Amb aquestes obres s'espera posar fi a una llarga reivindicació per part de la comunitat educativa alcoiana, invertint en un centre amb vora 4 dècades d'història, i que ha sigut el gran oblidat de l'ensenyança en secundària a la ciutat.

Altres projectes finançant amb 'Edificant'

Cal recordar que en total, el pla Edificant de la Generalitat Valenciana, té previst invertir a Alcoi prop de 12 milions d'euros per a millorar un total de 9 infraestructures educatives. D'aquestes actuacions, l'obra al CEIP Miguel Hernández ja està acabada, i en juliol es van licitar les obres d'altres cinc centres (Escola d'idiomes, Col·legi d'Educació Especial Tomàs Llàcer, CEIP Sant Vicent i CEIP El Romeral) amb un import total d'1.368.160 euros.

Els altres dos projectes en els quals es preveu actuar són l'IES Cotes Baixes i l'IES Pare Vitòria, que estan aprovats per Conselleria i amb la memòria valorada presentada, però als que resta la delegació de competències provisional, que haurà de passar pel ple municipal.