El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Avanços en el projecte del polígon mancomunat a Muro. Soles falta el sí dels municipis

La ubicació sobre la qual s'ha centrat l'estudi són les àrees industrials de Muro Pi 2 i Pi 3.

Nou pas endavant en allò que podria ser el primer polígon industrial mancomunat de tot el País Valencià. L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial acaba de presentar un estudi que determina la viabilitat d'aquesta instal·lació en l'àrea industrial de Muro. Els resultats són favorables per a l'inici del projecte, encara que la pilota està ara en la teulada de la Mancomunitat de l'Alcoià-Comtat, l'ens que haurà de decidir si s'executen les obres.

L'estudi s'ha presentat davant dels responsables de l'ens supramunicipal en una reunió celebrada a Alcoi aquest 23 de gener. En ella han estat presents el Conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, i la directora general de l'IVACE, Júlia Company. A la finalització de l'encontre, Climent ha reconegut que l'estudi "comporta pros i contres" per a la ubicació escollida inicialment -les àrees industrials de Muro Pi 2 i Pi 3-, i que ara "seran els responsables de la mancomunitat els que decidisquen si es vol efectuar la creació de més sòl industrial en la comarca".

Dins d'aquest estudi s'han realitzat diverses accions orientades a determinar la viabilitat del projecte, com reunions entre tècnics de les diferents institucions involucrades, l'elaboració d'una memòria justificativa de necessitats i oportunitats, i la comunicació del projecte a les administracions afectades per tal que emeten els seus informes.

De moment no s'ha determinat quan es prendrà la decisió de tirar endavant el projecte. Toni Francés, com a membre de la Mancomunitat, recorda que el polígon mancomunat "donaria resposta a les apostes de futur de la comarca en matèria de sòl industrial". No obstant això s'ha mostrat prudent a l'hora de parlar sobre futurs avanços.

Francés no ha descartat la possibilitat de buscar ubicacions alternatives a la que planteja l'estudi. Dit això, sembla que els sectors Pi 2 i Pi 3 de Muro són la preferència de tots els agents involucrats. La directora de l'IVACE, Júlia Company, destaca aquesta zona per estar ben connectada; "així es va contemplar des d'un inici i per això es va centrar ací l'estudi", recorda Company, descartant altres enclavaments plantejats inicialment com ara Banyeres.