El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Avant la II Fira Modernista!

El pregó ha estat acompanyat per balls populars i una cercavila.

Amb el pregó protagonitzat per l'alcalde de Terrassa s'ha donat el tret de sortida a la II Fira Modernista d'Alcoi.

Encara que des del 17 de setembre la ciutat a porta acollint una nodrida programació amb el modernisme com a rerefons, és aquest divendres quan s'inicia el que bé podríem anomenar la trilogia modernista.

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, acompanyat dels membres de la corporació municipal mudats amb vestimentes modernistes, ha sigut l'encarregat de donar la paraula al seu homònim terrassenc. En el seu pregó, Alfredo Vega, ha recalcat els punts en comú que uneixen Alcoi amb Terrassa. "Formem part del mapa mediterrani del modernisme; ens uneix una vella història de patrimoni industrial i artístic, a través d'una realitat de progrés econòmic i de lluita social" ha sentenciat Alfredo Vega.

Immediatament després d'aquest parlament, i enmig dels balls populars protagonitzats pel grup de danses Carrascal, els assistents a la plaça d'Espanya han estat testimonis d'un simulacre d'incendi, que ha motivat la intervenció d'uns bombers caracteritzats amb l'estètica modernista.

Tot seguit la comitiva s'ha desplaçat fins a la Plaça Ferrándiz i Carbonell, acompanyats per la música de la banda del Campus d'Alcoi de la UPV. Una vegada que la cercavila ha arribat a la seua destinació, els integrants de les Aules de Tercera Edat, secció de ball, han mostrat els balls populars de l'època que han preparat durant els últims mesos.

La nit ha acabat amb un sopar modernista al Círculo Industrial. Gaudeix d'una completa galeria d'imatges ací