El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Avanzar denuncia l'incompliment dels projectes acordats als Pressupostos Participatius

L'associació lamenta que Alcoi no compte amb un pla d'accessibilitat complet

L'associació de persones amb diversitat funcional d'Alcoi, Avanzar, ha denunciat que el Govern Municipal no ha complit els projectes acordats als Pressupostos Participatius. L'any 2014, des de l'associació es va pensar que posar en marxa aquestes actuacions milloraria la qualitat de vida dels ciutadans, especialment per a aquells amb problemes de mobilitat.

Però des de Avanzar lamenten que la realitat va ser una altra, i malgrat que aquests projectes van ser dels més votats pels ciutadans, finalment des del Govern Municipal no s'ha realitzat un Pla Integral d'Accessibilitat, sinó un parcial, en el qual s'havia realitzat un estudi del 31% dels carrers de la ciutat, i deixant de costat assumptes com l'accessibilitat als edificis públics o el transport.

A més d'aquest estudi "parcial", també volen destacar que el pressupost destinat a aquests projectes es va anar gastant a projectes aliens als acordats, amb la conseqüència que a poc a poc es va haver de reduir l'estudi als diners que quedaven.

Avanzar vol recalcar que Alcoi ha perdut una oportunitat per tal de crear un pla integral de mobilitat i que continua entre les ciutats que no han millorat l'accessibilitat i la qualitat de vida dels ciutadans.

Un altre projecte que l'associació també denuncia que no s'ha complit és aquell que s'havia de realitzar per al tractament antilliscant de les voreres de la ciutat. Aquest projecte es va pressupostar en 60.000 euros, però no es va fer cap estudi, ja que els tècnics municipals no sabien el que s'havia de fer.

Davant aquests fets Avanzar denuncia que els diners es van utilitzar per a eixamplar les voreres dels carrers Mossén Torregrosa i País Valencià, i que a més es va presentar com a projecte del govern per a millorar l'accessibilitat.

Des de l'associació es considera que ells han actuat amb responsabilitat amb el seu col·lectiu i demanen al Govern Municipal el compliment dels compromisos pendents de 2014 i 2015 completant el Pla Integral d'Accessibilitat i l'antilliscant de les voreres del centre.