El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AVANZAR denuncia que les persones amb problemes sensorials o amb mobilitat reduïda no poden gaudir del Dret Humà a l’Educació i a la Cultura en Alcoi

Amb motiu del setanta aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans la plataforma AVANZAR reivindiquen que en Alcoi no tots gaudeixen de les mateixes oportunitats a l’hora d’accedir a Educació i Cultura.

L’article 26 de la Declaració Universal dels Drets Humans diu que: «Totes les persones tenen dret a l’educació independentment de la seua condició social, cultural, econòmica, física i sensorial».

Aquesta Declaració va celebrar el passat 10 de desembre 70 anys de vida i des d’AVANZAR (Persones amb Diversitat Funcional) volen denunciar que el Govern Municipal d’Alcoi priva del dret a l’Educació i a la Cultura a les persones que no poden accedir als centres de formació F.P.A. Orosia Silvestre i l’Escola Municipal de Belles Arts.

Aquests edificis no compleixen amb la Llei dels drets de les persones amb discapacitat i de la seua inclusió social de 2003 i no són accessibles per aquestes persones perquè no compten amb rampes, ascensors ni elevadors.