El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AVANZAR lamenta que no s'aprove un Pacte per l'accessibilitat a Alcoi

Una de les abrreres arquitectòniques / AVANZAR

Un dels exemples que posa avanzar és que  una persona amb cadira de rodes no pot fer el recorregut des de la plaça d'Espanya al pont de Cervantes

L'Associació AVANZAR critica que el govern municipal del PSOE no haja votat a favor la moció presentada pel PP del Pacte per l'Accessibilitat. AVANZAR, l'associació de persones amb diversitat funcional d'Alcoi, assegura que es tracta d'un marc de consens per a solucionar amb urgència la falta d'Accessibilitat, un dels problemes més greus que té la nostra ciutat. No ha eixit endavant pel vot en contra del PSOE i l'abstenció de Podem.

Segons AVANZAR, aquestes discrepàncies entre grups "impedeix que unes 6.000 persones (el 10% de la població segons l'IMSERSO) que necessiten l'accessibilitat, puguen exercir els seus drets de ciutadania". L'associació de persones amb diversitat funcional d'Alcoi continua dient que "la negativa del PSOE, va evidenciar la seua falta de sensibilitat social amb les persones que pateixen diàriament les barreres arquitectòniques, adoptant una actitud defensiva per a no haver de reconéixer els seus incompliments, i mostrant-se especialment en contra de la proposta de creació de la Comissió Municipal d'Accessibilitat".

Aquesta comissió seria "un òrgan consultiu de participació imprescindible, integrat per representants polítics, tècnics i ciutadans, un instrument de participació imprescindible - tal com recomana la Federació Espanyola de Municipis i Províncies - , per a realitzar i desenvolupar els Plans Integrals d'Accessibilitat, prioritzant les actuacions, fent un seguiment del compliment de terminis així com de la qualitat dels projectes", segons AVANZAR.


El PSOE, durant el plenari, ha fet referència al Grup Motor d'Accessibilitat que treballa per seguir transformant la ciutat. Per AVANZAR açò no és suficient, ja que en aquest grup "no tenen cabuda la resta de la corporació, tècnics i regidors de diferents regidories ni representants dels barris". A més asseguren que "les reunions són convocades pel govern de manera aleatòria, sense actes de les reunions i per tant sense constància del tractat".

AVANZAR continua dient en el seu comunicat que Alcoi és de les "poques ciutats de la seua grandària, que no tenen un Pla d'Accessibilitat Integral, on la majoria de carrers, edificis i dotacions públiques presenten seriosos problemes d'accessibilitat", com és el cas d'Orosia Silvestre i Belles Arts.

Un dels exemples més il·lustratius d'accessibilitat és aquest que mostra AVANZAR: una persona amb cadira de rodes no pot fer el recorregut des de la plaça d'Espanya al pont de Cervantes a causa de les "rampes inaccessibles i perilloses que es troben des del parterre al pont i que continuen sense solució a pesar que l'associació el ve reivindicant des de fa anys".