El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AVANZAR posa a prova l'accessibilitat de l'Àgora

Accés principal de l'Àgora. Imatge facilitada per AVANZAR

La visita guiada en cadira de rodes pels accessos a l'Àgora està prevista per al dimecres 23 d'octubre a les 12 hores.

És accessible la sala Àgora d'Alcoi? Des d'AVANZAR asseguren que no, i conviden a la corporació local a una visita guiada en cadira de rodes per intentar accedir. Diuen que és una proposta "didàctica i de conscienciació". 

Des del col·lectiu AVANZAR ja mostraren el seu malestar perquè es triara la sala Àgora per a determinats actes del 9 d'octubre. Consideren que és un lloc on es fan moltes activitats tant públiques com privades, i que per accedir han de fer-ho per un ascensor "no senyalitzat i situat, incomprensiblement en la part posterior de l'edifici", i per al qual necessiten ajuda perquè "la vorera no disposa de cap rampa".

Accés posterior a l'Àgora i porta a l'ascensor. Imatge d'AVANZAR

Des d'AVANZAR asseguren que des de la regidoria de democràcia participativa, en concret la regidora Tere Sanjuan, no comparteixen la seua crítica respecte a la sala. Per això han decidit convidar-la a ella i a la resta de corporació municipal a una visita guiada a l'Àgora en cadira de rodes. Serà el pròxim 23 d'octubre a les 12 hores. Des d'AVANZAR expliquen que es tracta d'una "proposta didàctica i de conscienciació" per "comprovar les condicions d'accessibilitat de la sala Àgora fent servir cadira de rodes".

Des del consistori, la regidora Tere Sanjuan assegura que no s'ha mostrat contrària a les crítiques per la sala, però recorda que està en marxa un Pla d'Accessibilitat. De moment, segons ha pogut saber ARAMULTIMÈDIA, la regidora declina la invitació d'AVANZAR.