El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Azael Tormo, amb ‘Alma’, guanyador del LIV Concurs de Composició Festera d’Alcoi

MAF / AM

S'havien presentat 25 composicions

El premi ‘Juan Cantó Francés’ de Composició de Música Festera en la modalitat de ‘Pasdoble Dianer’ ja té guanyador.Es tracta de la composició ‘Alma’, obra d’Azael Tormo. Es van presentar 25 obres de les quals 4 van passar a la final. El jurat va triar l’obra d’Azael.

El concurs, convocat per l’Associació de Sant Jori, ha tingut com a jurat al vicepresident Primer, Francisco Campos Climent, i format per Francisco Valor Llorens, Juan Carlos Sempere Bomboí i Saül Gómez Soler, actuant com a secretari el de la Institució Rafael Francisco Sempere Verdú.

Biografia del guanyador


Azael Tormo Muñoz naix en la localitat valenciana de Manuel, fent els seus primers passos en la música de la mà de son pare, passant després pels conservatoris “Mestre Verd” de Carcaixent, Superior de València, i Superior de Sant Sebastià. Com a director ha guanyat molts premis, entre els quals destaca l'aconseguit en el 13 WMC celebrat en 1997 en Kerkrade (Holanda), amb medalla d'or i estendard de la Reina Juliana, tant en el concert com en la desfilada, amb l'Agrupació Musical de Manuel; i la Distinció de la Diputació de València “Batuta d'Or” per haver aconseguit tres esments d'honor en certamen provincial de bandes.

Important també la seua producció en el món de la composició. Des de 2018 ha aconseguit innombrables primers premis en certàmens celebrats tant a la Comunitat Valenciana, com en la resta de l'estat, amb composicions per a la festa de moros i cristians, o marxes processionals. Va ser el guanyador del concurs organitzat per a proveir d'un himne a l'“Associació de Moros i Cristians de Lleida”.


Ha dirigit en països com França, Dinamarca, Alemanya, Holanda i els Estats Units. Actualment és el director de les bandes de Beneixida i Gavarda, encara que també ho ha sigut de les bandes de Manuel, Càrcer, La Llosa de Ranes i Benifaiò.