El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Article de Natxo Lara, periodista, sobre l'actualitat de l'Alcoyano,

Article de Natxo Lara, periodista, sobre l'actualitat de l'Alcoyano

Bañuz, el líder de l'Alcoyano que estàvem esperant

Si fem marxa enrere, haurem de recórrer a Javi Gandia, Edu, Castillo, Carrión, César Remón i, l'últim -potser- Mario Fuentes. Són els líders que han manat al vestidor del Deportivo Alcoyano en les últimes dècades. La Segona B és molt fotuda, i resulta quasi impossible consolidar plantilles que perduren més de dos anys. Això repercuteix en la fabricació de líders. I sense líders, no es pot caminar. Natxo Lara

Si fem marxa enrere, haurem de recórrer a Javi Gandia, Edu, Castillo, Carrión, César Remón i, l'últim -potser- Mario Fuentes. Són els líders que han manat al vestidor del Deportivo Alcoyano en les últimes dècades. La Segona B és molt fotuda, i resulta quasi impossible consolidar plantilles que perduren més de dos anys. Això repercuteix en la fabricació de líders. I sense líders, no es pot caminar. Sempre fan falta personalitats que tiren del carro, que s'enfronten als que manen, que acullen als nouvinguts i que, en el cas del futbol, siguen capaços d'alçar el públic en moments delicats.

En el tram final de la passada campanya, als túnels de vestidors era habitual veure entrar a Miguel Bañuz amb llàgrimes als ulls. Sobretot en els partits en què les coses no eixien bé. Aquest xicot viu els partits de manera diferent, amb passió i molta responsabilitat. De ser passaportat amb la presència de Coke (porter del Llevant), a ser absolutament imprescindible.

La seua actitud al camp i fora d'ells, la seua passió i responsabilitat ha estat percebuda pels aficionats, que no són tontos, ho han valorat, i els últims partits fou acomiadat del camp amb aplaudiments, aclamat. A més, feu parades que a De Egea desitjaria per a ell en qualsevol mundial.

L'aficionat alcoianista és savi, com hem dit, i ha rebut amb molta alegria la renovació de Bañuz, que podria encaixar en qualsevol equip de Segona A amb projecció a primera. Però ha triat l'Alcoyano, perquè... diu, té comptes pendents i no està satisfet amb la temporada passada.

Bañuz és el líder de l'afició, el jugador referent. I per fi, ja era hora, els xiquets i xiquetes alcoianistes tenen un ídol, una persona de referència. De majors somien ser Miguel Bañuz.

Tenim líder.

Natxo Lara, periodista
Article de Natxo Lara, periodista, sobre l'actualitat de l'Alcoyano