El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Baixen les ràtios: Banyeres i Muro tindran 20 alumnes per classe

Banyeres, un dels municipis on baixa la natalitat i la ràtio per classe

Ja tenim dades d'inici de matriculació, i la campanya en Infantil i Primària començarà el 25 de maig.
 

La baixa natalitat ha fet que conselleria opte per reduir el nombre d'alumnes en les classes de 3 anys, i així evitar tancar aules. Cocentaina i Alcoi ja tenien la ràtio rebaixada i ara també la baixen a Banyeres de Mariola i Muro.

El màxim d'alumnes per classe en Infantil de 3 anys està marcat en 25, de manera general a tota la Comunitat Valenciana. Però a 53 municipis, on la baixada de natalitat s'ha notat, la ràtio d'alumnes per classe també s'ha reduït.

La baixada de ràtio s'aplica al curs de 3 anys perquè és on, de manera generalitzada, els alumnes inicien la seua escolarització. I la ràtio amb què comença el grup en 3 anys és la que mantenen la resta de cursos escolars. Per al pròxim curs iniciaran les classes els xiquets nascuts el 2018, any que va registrar una de les natalitats més baixes, segons expliquen des de Conselleria d'Educació: "la taxa bruta de natalitat valenciana en 2018 arribà al seu nivell més baix en 44 anys amb 7,7 naixements per cada 1.000 habitants. Aqueix any van nàixer al territori valencià 38.018 xiquets i xiquetes, la xifra més baixa en 20 anys". Així, depenent de com ha sigut la natalitat en cada municipi, la ràtio es redueix a 23 o 20 alumnes.

A l'Alcoià i el Comtat tenim 4 municipis amb la ràtio reduïda. A Cocentaina és de 23 alumnes per classe, i a Alcoi de 20 alumnes per aula. I per al pròxim curs també aplicaran aquesta baixada de ràtio Muro i Banyeres, que es quedaran en 20 alumnes per classe. Fora de les nostres comarques però a prop, també tenim amb una ràtio de 20 alumnes per classe a Xixona, Ontinyent o Xàtiva.

Per cert, que Educació ja ha informat del calendari d'admissions i matriculacions per al pròxim curs. Per a Infantil i Primària, el termini per a presentar sol·licituds de manera telemàtica serà del 25 de maig al 2 de juny, i la matriculació serà de l'1 al 16 de juliol. Per a Secundària, la presentació de sol·licituds serà del 3 al 14 de juny i la matriculació del 26 al 29 de juliol. L'opció preferent serà per telematricula.es, un sistema creat per la pandèmia i que, segons Educació, "va resultar molt beneficiosa i pràctica a les famílies. Fruit d’aquesta experiència s’ha consolidat i s’ha establit com a l’opció preferent per a realitzar aquest tràmit a partir d’ara". El portal ara està en procés d'actualització i s'habilitarà per a l'admissió.