El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Baldoví portarà al Congrés algunes demandes del sector tèxtil després de reunir-se amb ATEVAL

Reunió a ATEVAL / ATEVAL

Un dels problemes que han expressat els empresaris és la falta de reemplaçament professional per a cobrir llocs de treball intermedis

La seu d’ATEVAL a Ontinyent ha acollit una reunió amb representants de Compromís, entre els quals ha destacat el diputat, Joan Baldoví. Segons la patronal tèxtil, el diputat nacional presentarà una pregunta en el Congrés sobre la fixació del preu del gas i una proposició no de llei perquè en els contractes públics no prevalga el preu enfront d'altres factors com a valors socials, territorials i de qualitat.

Durant la reunió els empresaris han explicat als representants de Compromís, entre altres, la falta de reemplaçament professional per a cobrir llocs de treball intermedis i les dificultats que es donen en les licitacions públiques en prevaldre el preu del contracte per damunt d'altres valors el que representa un greuge comparatiu per a la indústria tèxtil nacional i valenciana.

Baldoví ha estat acompanyat per Francesc Gamero, secretari Autonòmic d'Hisenda de la Generalitat Valenciana; Rafael Beneyto, director general de Tributs i Joc de la Generalitat Valenciana i Alt Comissionat per al Finançament Autonòmic; i Nicolau Calabuig, portaveu municipal a l'Ajuntament d'Ontinyent.

De part d’ATEVAL han estat presents Pepe Serna, president de l'entitat; Salomé Beneyto, secretària general d’ATEVAL; Càndid Penalba, vicepresident d'ATEVAL i CEO de Cotoblau; León Grau, CEO de Hilaturas Miel i president d’AITEX; Jordi Soler, CEO de Sage automotive Interiors i Pepe Belda, CEO de Belpla.

El portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha assenyalat després de la reunió que “hem pogut conéixer les dificultats del sector tèxtil agreujades per la guerra d'Ucraïna, que se centren en la pujada de costos del gas i les solucions que el sector reclama a l'administració pública”.

Per part seua, el president d’ATEVAL, Pepe Serna, ha agraït l'interés mostrat pels representants de Compromís, destacant la importància de la indústria tèxtil com a sector productiu clau tant a Espanya com en la Comunitat Valenciana i la seua preocupació davant la incertesa en la qual es mou el sector.