El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Incendi forestal a prop de L'Orxa que es veu des de tot El Comtat

Incendi forestal a prop de L'Orxa que es veu des de tot El Comtat

Els bombers treballen en la vesprada d'este dissabte per sufocar un incendi forestal declarat en la zona de l'Orxa, entre El Comtat i la Vall d'Albaida, i en el qual treballen 10 mitjans aèris. Han fixat el foc concretament en terme de la Vall de Gallinera. A les 21:00 continua actiu.

Més informació

Incendi forestal a prop de L'Orxa que es veu des de tot El Comtat

Article d'opinió de Vicent Romans, Mestre

Vicent Romans

Balones, un poble agraït

Dissabte 5 d’ocubre, encara amb un sol que ompli el cel i escalfa l’aire, amb el so potent de les dolçaines i els tabals de la colla la Xafigà de Mur…

Dissabte 5 d’ocubre, encara amb un sol que ompli el cel i escalfa l’aire, amb el so potent de les dolçaines i els tabals de la colla la Xafigà de Muro, pels carrers costeruts del poble carasolat de Balones, sarvatxos els diuen els pobles veïns, sona música de festa: van a inaugurar dos carrers!

El carrer de les Trobades i el carrer a Antoni Llidó.

L’any 2013 les escoles de l’Alcoià i el Comtat ompliren de gom a gom el poble de Balones, un poble petit però potent i agraït que acollí la Trobada pel valencià. Un mural ceràmic preciós a l’edifici on estaven les escoles així ho recorda. Eixe any el lema de les trobades era un vers del poeta Vicent Andés Estellés: “Seràs la veu del poble”. El cartell i la samarreta, obra de l’artista Xavier Mariscal, omplia de personatges eixes veus del nostre poble valencià. Tot un curs de treball titànic de persones com Desi i Jaime que coneixem perfectament. Moltes mans i caps s’uniren per fer una festa per la llengua de les més increïbles. I com a agraïment l’ajuntament de Balones decidí dedicar a les Trobades un carrer. Quin gest tant magnífic! És el primer carrer a tot el país Valencià, es un carrer en plural, no és a la seua trobada ni només a les de l’Alcoià i el Comtat, és el carrer de les Trobades d’Escoles Valencianes, les que tenen les arrels a la terra i fan llavors de futur cada dia amb el seu bon fer pedagògic i social. Faena que fan, essencialment les Mestres i els Mestres com Antoni Llidó, el mestre i rector de Balones i Quatretondeta, que també té ara un carrer al seu nom a Balones. Casualitat? Crec que no, és una trobada més en l’espai, en la confluència de compromisos per la dignitat humana.

Balones sap sumar. Les trobades sumen, i junts, pobles i gents construïm un món on mai més cap Antoni Llidó siga un desaparegut d’un règim polític totalitari. Gràcies, Balones.