El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Banyeres decideix celebrar els Moros i Cristians en honor a Sant Jordi els dies tradicionals: de 22 a 25 d'abril

Escrutini final
Amb un 72,08% dels vots

El poble de Banyeres ha parlat per decidir quan celebrar les festes en honor a Sant Jordi. Se celebraran sempre els dies 22, 23, 24 i 25 d'abril. Cal destacar que aquestes dates han sigut votades per majoria amb el 72,08% dels votants.

L'Ajuntament de Banyeres ha consultat a la ciutadania i als festers quan volen celebrar les festes de Sant Jordi. La participació ha sigut alta, concretament d'un 60,04%. De les 5.998 que podien votar, han exercit el seu dret 3.595. D'aquests, el 72% (2.540) han votat a favor de mantenir els dies tradicionals, mentre que 984 persones tenien la intenció de canviar la data dels festejos a cap de setmana. L'1,97% han estat vots en blanc o nuls.

En la consulta es podia votar 'sí', 'no' o 'en blanc'. Les preguntes han sigut 'està vosté d'acord en el fet que les dates de les festes de moros i cristians de Banyeres de Mariola, en honor a Sant Jordi, coincidisquen en cap de setmana? A més d'aquesta pregunta hi ha hagut una segona en totes les paperetes en la qual es plantejarà ‘en cas que s'aprove el canvi, quina opció prefereix?' Les opcions han estat: 1 'Que dos dies dels següents dies de festes: Entrada, Sant Jordi, Moros i Cristians i Sant Crist coincidisquen necessàriament en cap de setmana', o, 2 'Que l'Entrada de moros i cristians siga dissabte, Sant Jordi diumenge, Moros i Cristians dilluns i dimarts el Dia del Sant Crist'. Podia marcar-se una opció, dues o cap d'elles.