El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Banyeres i Alfafara demanen l'autoconfinament domiciliari

Centre de Salut de Banyeres / AM

Banyeres té més de 100 casos actius en l'última setmana

Els ajuntaments de Banyeres i Alfafara han demanat a la ciutadania que s'autoconfinen de forma voluntària als seus domicilis amb la finalitat d’intentar controlar les cadenes de contagis.

Els consistoris no tenen competències per ordenar el confinament domiciliari, però sí per recomanar o instar a la ciutadania a que s'autoconfine. En el comunicat publicat per l'Ajuntament de Banyeres reconeixen que en les festes de Nadal "una part de la població no ha actuat correctament" i asseguren que "ha hagut encontres, dinars i sopars de matrimonis, famílies, parelles, colles de joves… en cases, casetes i locals".

L'Ajuntament de Banyeres afirma que a hores d'ara la situació és "molt complicada" i el centre de Salut ha confirmat que hi ha més de 100 casos actius en l'última setmana. El consistori demana "màxima responsabilitat individual i col·lectiva" i insta a complir algunes recomanacions:

- No eixir de casa, a excepció de fer compres bàsiques, motius sanitaris, treball o cura de dependents.

- No reunir-se ni amb família ni amistats, i evitar al màxim el contacte amb persones majors.

- Fer les comandes per telèfon als comerços i restauració per reduir al màxim la mobilitat de les persones i el temps de permanència en els establiments.

- Els han de practicar esport de manera individual, en parella o amb convivents, sempre a l’aire lliure i sense cap tipus de contacte físic. Sempre mascareta, distància i higiene de mans.

Alfafara

A Alfafara, l'Ajuntament ha emés un comunicat oficial on demana als veïns que s'autoconfinen fins al pròxim 19 de gener: "la situació és molt trista i preocupant. Esperem que els malalts es recuperen prompte i no augmenten les xifres de contagi".

Demanen "no ajuntar-se en amics, ni altres familiars no convivents, ni molt menys en persones majors". Cal destacar que el 8 de gener Alfafara registrava 2.682 casos positius diagnosticats per PCR per cada 100.000 habitants.