El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Banyeres ja té el seu mural per la visibilitat trans

Mural a Banyeres / AM

El lema escollit per il.lustrar mural ha sigut “La diversitat ens enriqueix, la tolerància ens uneix”.

El col·lectiu Joves PV ha presentat el seu mural en el Dia Internacional per la Visibilitat Trans. Ho han fet a març, el mes en que se celebren dues reivindicacions importants com 8M i el 31M, reivindicacions feminista i trans, respectivament.

El lema escollit per il.lustrar mural ha sigut “La diversitat ens enriqueix, la tolerància ens uneix”. Amb aquest mural, des del jovent valencianista volen reivindicar els drets de les persones trans, així com la importància de la tolerància i la diversitat en la nostra societat.


Per això, des de Joves PV, Javi Sansalvador explica que “la construcció d’aquest mural va començar amb motiu del 8M, amb una pluja d’idees participativa en què totes les persones de la comarca van poder aportar les seues opinions”. A partir d’aquestes idees es va fer el disseny de la imatge i el lema del mural, i posteriorment es va començar a pintar. Durant el procés de pintura, al Carrer de la Font del Cavaller de Banyeres, gran quantitat de joves i veïns es van anar apropant per ajudar i participar.


A més a més, s’ha comptat amb la col·laboració de diferents entitats juvenils i LGTBI, com Ponts d’Igualtat, Mariola Violeta, Cau de Raboses i el Casal de la Joventut. Ara, pel 31M es presenta aquest mural col·laboratiu, resultat de la feina realitzada durant un mes. I a més, també per commemorar aquest dia, des del col·lectiu juvenil realitzaran un debat per Twitch amb Paca la Piraña, Mónica Oltra i Daniela Requena.


A més a més, en un moment en què la Llei Trans Estatal està d’actualitat, des de Joves PV han volgut reivindicar la unitat del feminisme i del col·lectiu LGTBI per defensar els drets trans.