El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Banyeres tanca parcs i jardins després de confirmar més de 50 positius en Covid-19

També hi ha restriccions a edificis municipals com biblioteca, ajuntament, poliesportiu o el Casal

L'Ajuntament de Banyeres ha decidit prendre algunes mesures extraordinàries per tal "d'extremar les precaucions" després que Sanitat confirme més de 50 casos positius en Covid-19 diagnosticats per PCR en un municipi de poc més de 7.000 habitants. Algunes mesures que ha decidit el consistori és tancar temporalment parcs i jardins, més restriccions per a instal·lacions municipals com biblioteca, casal o ajuntament.

Pel que fa a l'activitat al poliesportiu, no es podrà realitzar activitat física dins les instal·lacions tancades, mentre que a les pistes exteriors només es podran "realitzar entrenaments tàctics i tècnics i esports sense contacte directe", segons el comunicat de l'Ajuntament.


Banyeres apel·la encara més a la responsabilitat individual després de sobrepassar els 50 positius per Coronavirus. Segons informa l'Ajuntament, ha sigut la mateixa consellera de Sanitat, Ana Barceló, qui s'ha posat en contacte amb el consistori per traslladar aquesta dada.


Aquest és el comunicat complet que l'Ajuntament de Banyeres ha publicat a les xarxes socials:


Des de l’Ajuntament de Banyeres de Mariola, el Centre de Salut, el Departament de Salut Pública d’Alcoi i la mateixa Conselleria de Sanitat volem expressar la nostra GRAN PREOCUPACIÓ per la situació que estem vivint al nostre poble. ÉS IMPRESCINDIBLE QUE TOTS I TOTES FEM CAS DE LES RECOMANACIONS PREVENTIVES I ACTUEM DE MANERA RESPONSABLE.


Parlat amb la mateixa Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, la Sra. Ana Barceló, que ens ha confirmat haver sobrepassat els 50 casos positius, es veu la necessitat d’EXTREMAR les precaucions ja marcades en ocasions anteriors:
Cal evitar els encontres socials i familiars en espais tancats, ja que estan sent el focus de contagi.


Cal reduir al mínim possible les reunions amb família i amistats, així com el nombre de persones reunides.
És important que el temps d’exposició siga mínim.


Porteu mascareta SEMPRE. En el cas de bars i restaurants, porteu-la sempre també, a excepció del moment puntual en què estigueu bevent o menjant.


Aposteu sempre per la higiene de mans i la distància de 1’5 a 2 m.
Les persones positives i les que han estat en contacte amb elles han de GUARDAR escrupolosament el període d’aïllament.
No obstant això, en referència a altres àmbits, per evitar contactes i relació entre persones, l’Ajuntament de Banyeres de Mariola informa:


Les zones de jocs infantils dels parcs i jardins queden temporalment tancades.


Al poliesportiu no es podran realitzar esports dins de les instal·lacions tancades. En les pistes exteriors, només es podran realitzar entrenaments tàctics i tècnics i esports sense contacte directe.


Per a l’ús de les instal·lacions municipals (Ajuntament, biblioteca, Casal, poliesportiu…) caldrà seguir les instruccions marcades per al lloc en concret, amb aforament limitat.


Per altra banda, hem de pensar que tots els confinaments, tant positius com negatius, estan afectant a la salut econòmica del nostre poble, ja que comporten baixes laborals i danyen les economies empresarials i familiars.


Ser responsable és la millor norma a seguir. Aquest virus el parem entre totes i tots.