El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Baradello Gelat d'Alcoi: Malestar i preocupació entre el veïnat per la reiterada ocupació d'una vivenda propietat d'un banc

La vivenda en qüestió

HI ha diverses denúncies i de moment ja els han tallat la llum

És un habitatge propietat d'una entitat financera, i segons els veïns, ni la protegeixen perquè no l'ocupen, ni tampoc fan res quan l'envaeixen. És la segona vegada que l'ocupen, s'enganxen a la llum i l'aigua comunitària i provoquen malestar i enfrontaments a la urbanització. Els veïns estan farts. Han interposat denúncies a la policia i esperen la resposta activa del banc.

El veïnat es mostra especialment molest amb l'entitat bancària que és propietària d'aquest xalet situat en el Baradello Gelat, camí de Banyeres i abans del Castell de Barxell. Sembla que el banc no pren les mesures de seguretat pertinents i tampoc es responsabilitza quan la casa l'ocupen.

Aquests veïns insisteixen en el respecte al dret de les persones a tindre un lloc digne on viure, però insisteixen que en aquest cas, els ocupants, a banda de ser reincidents -ja la van ocupar fa temps- no generen un bon ambient de convivència i generen conflictes seriosos.

El president de la Comunitat de veïns, Antonio Aracil, ha confirmat ARAMULTIMÈDIA els fets en dir que "la van tornar a ocupar la setmana passada. I són persones amb un important currículum delictiu que a més, han connectat la llum de la casa a la xarxa d'Iberdrola".

La Comunitat de veïns ha interposat denúncia en la Comissaria de la Policia Nacional i ha alertat Iberdrola de l'assumpte de la llum. De fet, ja els han tallat la llum. Pel que fa a l'aigua, també l'han agafat de la comunitat, però en aquest cas, no es pot tallar.
En els pròxims dies, el veïnat insistirà amb l'entitat bancària i la immobiliària que la gestiona perquè prenguen mesures enfront de l'ocupació i, una vegada resolta, que protegisquen la propietat per al futur.