El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Barceló diu que aprovarà un decret per incentivar econòmicament que els metges vulguen treballar en l'hospital d'Alcoi

La consellera en la ràdio pública valenciana
  • Com que el personal sanitari no vol vindre a treballar a llocs com ara Alcoi, la Conselleria incentivarà econòmicament aquestes places.

La consellera de Sanitat de la Generalitat, Ana Barceló, ha admés en el programa informatiu matutí de la Ràdio d'À Punt que el problema de personal d'Alcoi no és de nombre de places, i sí en el fet que el personal sanitari no vulga vindre a hospitals 'perifèrics'. Per això, aprovarà un decret per a promocionar econòmicament que els metges trien Alcoi. Cobraran més i podran promocionar internament amb més facilitat.

A ningú no se li escapa el fet que els metges i els professionals de la sanitat prefereixen treballar en hospitals en grans ciutats que en els comarcals. 

En una entrevista en el programa d'entrevistes de la Ràdio d'Àpunt aquest dilluns, el govern valencià té previst aprovar un decret especial per a fomentar que el personal sanitari trie vindre a l'àrea de Salut d'Alcoi. I és que, segons ha reconegut Barceló, "el problema és que no hi haja places en Alcoi, el problema és que els metges no volen vindre. És un problema dels hospitals comarcals o perifèrics".

El decret està ara negociant-se en la mesa sectorial per a atendre places de difícil cobertura.

En qualsevol cas, ha assegurat que en setembre tornaran a revisar quantitativament els professionals que corresponen a l'àrea d'Alcoi perquè hi haja igualtat territorial.

Perquè els metges vulguen vindre a Alcoi, el decret preveurà bonificacions econòmiques, és a dir, diners. També hi haurà "incentius per al progrés de les seues carreres professionals".

És a dir, que estarà millor pagat ser metge a Alcoi i podran promocionar internament amb més facilitat.??????