El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Bars, restaurants i comerços podran obrir fins a les 22 hores a partir de dilluns 26 d'abril

Les noves mesures entren en vigor el dilluns 26 d'abril, i duraran dos setmanes. Es revisaran de nou el 4 de maig, abans que decaiga l'Estat d'Alarma, previst per al 9 de maig.

Els aforaments en l'hostaleria es queden com estaven: 100 per cent en terrasses i un terç a l'interior. Els grups i taules també continuen en 6 persones. I es permet més gent en activitats culturals, cerimònies i celebracions.

El president de la Generalitat Ximo Puig ha anunciat les noves relaxacions en les restriccions per la pandèmia sanitària, que es concreten en aquests quatre punts:

  1. S'amplia l'horari d'hostaleria i restauració fins al toc de queda, les 22 hores. L'aforament continua igual: un terç en terrasses, 100 per cent a l'exterior, i taules de 6 persones.
  2. El comerç també pot obrir fins a les 22 hores, amb l'aforament que tenia fins ara.
  3. Les activitats culturals com cines, teatres o auditoris, augmenten l'aforament del 50 al 75 per cent. Ací s'inclouen també biblioteques i centres d'art, escoles de música i conservatoris, acadèmies i autoescoles, mercadets. 
  4. Cerimònies i celebracions incrementen el seu aforament del 30 al 50 per cent. També les zones comunes d'hotels i albergs, les activitats d'oci educatiu, les piscines i platges, i les activitats esportives excepte els entrenaments que es mantenen sense públic. En activitats esportives es manté una xifra màxima de 1.000 persones en instal·lacions a l'aire lliure, i de 500 en espais tancats. 

Tot el que no està inclòs en aquests punts continua igual 15 dies més. Es tracta del tancament de la Comunitat Valenciana, "una mesura que ens ha ajudat d'una manera molt rellevant a aturar la pandèmia"; el toc de queda a les 22 hores; o les mesures en reunions privades, limitades a dos nuclis de convivència.

 

La incidència a la Comunitat Valenciana ara mateix és de 40 casos per cada 100.000 habitants, "sis voltes inferior a la mitjana espanyola i l'única comunitat en situació de baix risc". I tot es deu, segon el president, a l'esforç de la societat espanyola que ens ha convertit en "referència europea". "Gràcies a l'immens esforç que ha fet la societat valenciana, gràcies a una desescalada prudent, ens trobem ara en una posició única a Espanya i a Europa", assegura Puig, "però això tanmateix implica un risc, no pot haver cap relaxació perquè el virus encara està ací. Fins que no tinguem una vacunació massiva i una immunització general, hem de continuar sent prudents".

El president diu que en l'últim mes tenim la meitat de persones hospitalitzades, un terç dels ingressats en UCI, i el doble de vacunats. 1 de cada 5 valencians ja ha rebut, almenys, una dosis. A les nostres comarques demà comença la vacunació amb Janssen als punts de vacunació de Muro i Benilloba.