El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Barxell celebrarà les seues tradicionals festes del 2 al 4 de setembre

Danses de Barxell / ASV Barxell

El soparet popular, la ‘carrera del pedestre’ i la Dansà són els principals actes

La partida de Barxell a Alcoi tindrà festes a inicis de setembre amb els actes més populars i coneguts com és el soparet popular, la ‘carrera del pedestre’ i la Dansà.

Els actes començaran el divendres 2 de setembre a les 20 h amb la Missa a l’escola en sufragi dels difunts. A continuació, retreta amb els tradicionals fanalets. El dissabte 3 se celebren les cucanyes i el sopar popular. Aquest sopar comptarà amb el concurs de truita espanyola que tindrà com a premi un pernil. El dissabte s’allargarà fins a la nit amb la revetlla a càrrec de Pop Rock Pompero.


El dia principal d’aquestes tradicionals festes de Barxell serà el 4 de setembre. Començarà de bon matí amb la despertà a les 9 h i continuarà amb l’ofrena floral i missa. Cap al migdia s’organitzarà la tradicional ‘carrera del pedestre, on poden participar tots els corredors que ho desitgen, siguen o no de Barxell. L’eixida de la cursa serà al restaurant Castell de Barxell i tindrà com a premis un pollastre, un conill, medalles i premis en metàl·lic.


Les festes conclouran el mateix 4 de setembre amb una dansà i la processó general. Cal destacar que fora dels dies grans de les festes, el diumenge 28 d’agost hi haurà cinema d’estiu al club social a les 21:30 h amb la projecció de ‘Bebé jefazo’.