El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Batoi tindrà un nou espai per als veïns: l'Ajuntament compra l'antic cinema

L'edifici adquirit, imatge via Google Maps

Ha costat 56.500 euros. Ara la idea és fer un espai multifuncional per als veïns en la primera planta, i un Centre de Dia per als majors en la segona.

L'Ajuntament d'Alcoi ha comprat el solar i edifici de l'antic cinema de Batoi per tal d'afegir un nou espai al barri. Es compleix així amb la reivindicació dels veïns, que volen donar-li nova vida a este espai després de vora 4 dècades en desús. La proposta s'inclou en el Pla Estratègic per al Barri, aprovat en 2019.

Ha costat 56.505 euros, el seu valor de taxació, i s'ha adquirit per subhasta. És un solar de 900 metres quadrats, amb un edifici de 610 metres quadrats i un espai obert de quasi 290 metres quadrats.

I ara cal concretar els usos que tindrà, però la intenció de l'Ajuntament i els veïns és crear una zona multifuncional per a diferents activitats socials en la primera planta, i un Centre de Dia o similar per als majors en la segona planta. 

"És una notícia molt positiva per al barri de Batoi perquè aquesta adquisició tan demandada pels veïns suposa una millora en les infraestructures i equipaments socials que sens dubte ajudarà a dinamitzar i revitalitzar la zona, així com a cobrir les necessitats del veïnat. És un edifici carregat d'un especial significat en la història del barri i que després de molts anys tancat s'obrirà per a millorar la vida de la ciutadania", diu la regidora de patrimoni, Maria Baca.

L'antic cinema de Batoi, projecte de José Cortés Miralles, es va inaugurar en gener de 1960, i va funcionar durant dos dècades. Després es va reconvertir en una discoteca, que va tancar a principis dels 90.