El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ben preparats: tan sols un suspens entre els quasi 400 alumnes de les comarques que s'han presentat a la Selectivitat

Són una generació que ha viscut anys difícils d'educació a distància, però tot i això han demostrat que són capaços.

Molts bons resultats en les Proves d'Accés Universitari a les nostres comarques, conegudes encara popularment com la Selectivitat. En els dos tribunals on s'examinaven els alumnes de gran part de l'Alcoià i Comtat s'han presentat finalment 386 estudiants dels 388 que estaven cridats a la fase obligatòria, i han aprovat tots menys un, que de segur es recupera en pròximes convocatòries. Dels no presentats, sabem que un d'ells va ser per malaltia.

Són alumnes de 10 instituts de l'Alcoià i el Comtat. Són d'Alcoi el Pare Vitòria, l'Andreu Sempere, Cotes Baixes, el CIP FP Batoi, La Salle, Sant Roc i l'Escola d'Art i Superior de Disseny. De Muro l'IES Serra Mariola; de Banyeres l'IES Manuel Broseta; i de Cocentaina el Pare Arques. En tots els centres es mostren molt satisfets pels resultats obtinguts, i en alguns fins i tot destaquen les altes qualificacions obtingudes.

Per exemple, l'IES Pare Vitòria, destaquen la nota d'una alumna, de 13,225 sobre 14 punts. En La Salle la d'un alumne amb13,70. I a l'Andreu Sempere tenen un alumne amb un 13,60 i una alumna amb 13,18. Dels 54 alumnes que han presentat, 9 tenen una nota per damunt dels 12 punts. A este institut s'ha aconseguit elevades notes, ja que la mitjana de tots els presentats és de 7,5, per damunt de l'autonòmica o de la mitjana dels examinats en els tribunals de la Universitat d'Alacant, totes dos en 6,56. Cal destacar les paraules del director d'este centre Jesús Martínez, qui diu que el resultat és el fruit de tots, "no només aquells professors que han impartit 2n de Batxillerat aquest curs, la tasca de formació és una feina a llarg termini. Fins i tot els mestres que van tenir a primària dels centres de tot Alcoi també han tingut molt a veure".