El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Benasau anuncia que tanca els comptes de 2022 amb un superàvit de més de 260.000€

L'esmentat superàvit es pot dedicar a la reducció de l'endeutament, que en el cas de l'Ajuntament de Benasau és zero.

El ple també va aprovar altres projectes de millora per al municipi com la instal·lació d'enllumentat i de càmeres de seguretat o millores a la piscina municipal.

Benasau porta treballant per consolidar els comptes municipals des de 2019 amb l’objectiu d’assegurar el futur econòmic i por fer front a noves inversions de futur. A principis d’aquest mes de març, el ple municipal de la localitat donava a conèixer la liquidació de pressupost de 2022. Els comptes municipals llancen un resultat pressupostari de 178.071,63 euros i un romanent de tresoreria positiu per a despeses generals de 267.204,37 euros.

L'esmentat superàvit es pot dedicar a la reducció de l'endeutament, que en el cas de l'Ajuntament de Benasau és zero, l'eventual realització d'inversions financerament sostenibles o, en el seu cas, la realització de despeses en l'exercici següent.

Altres aprovacions al ple

En el mateix ple es va aprovar el projecte per a l'obra de “Instal·lació d'enllumenat i reparació de vorera del tram que uneix el nucli urbà de Benasau a la pedania d'Ares del Bosc i instal·lació de càmeres de seguretat viària”. L’import total de licitació ascendeix a 210.766,99 euros. Aquest projecte es pot materialitzar gràcies a la subvenció concedida dins del Pla “PLANIFICA”: Pla d'Inversions i Finançament en Infraestructures de la Província d'Alacant (Pla Provincial de Cooperació a les Obres i Serveis de Competència Municipal 2020-2023).

També es va tramitar la modificació de crèdits, finançat amb càrrec al romanent líquid de tresoreria, per a despeses per honoraris tècnics d'obres subvencionades, així com per compromisos d'aportació d'inversions no subvencionades íntegrament.

A més, i gràcies a la modificació de crèdits, s'ha suplementat la consignació per a les millores en la piscina municipal, amb un import total de licitació de 38.333,51 i subvencionat través del programa +Esport.