El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Beneixama pren la iniciativa i recapta fons per a regenerar la serra crenada en juliol

Moltes persones, solidaritzades amb la causa / FACEBOOK Plataforma

Encara estan esperant els 300.000 euros promesos pel Govern per a recuperar la zona cremada

La Plataforma Cívica REPLANA REST ha celebrat recentment una marxa solidaria per recaptar fons per a recuperar la seua Serra cremada el passat mes de juliol. També per a reclamar els diners que l'Administració encara no ha invertit en la zona.

Centenars, pràcticament un miler de persones procedents de Beneixama i les comarques pròximes participaren dissabte en una marxa solidaria, festiva i reivindicativa organitzada per la plataforma ReplanaRest. Els 8 euros invertits per cada assistent aniran directament a accions a curt i mitjan termini per a recuperar la Serra. Perquè el cert, i segons denuncia l'entitat en la seua pàgina de FACEBOOK, "encara estan esperant els 300.000 euros que el Govern els va prometre".

La urgència passa per recuperar les sendes i per aplicar tones de palla en les àrees més cremades perquè no desaparega el sòl.

L’expedició va partir de la plaça de Beneixama i no va faltar ni l'herbero ni les pastes típiques. A la finalització es va fer un sorteig d'objectes donats per empreses de la zona entre els assistents.

L'estiu passat es van cremar més de 900 hectàrres en esta zona de l'Alt Vinalopó.

En la zona d'eixida de la marxa, els veöns ha  pogut deixar escrit en paperets de colors què van sentir els dies de l'incendi i també quines idees proposen per a regenerar la muntanya.