El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Beniarrés es convertirà en el 14é municipi de la Mancomunitat de l'Alcoià-Comtat

Els 14 municipis que conformen l'ens supracomarcal són Agres, Alcoi, Alcoleja, Alfafara, Banyeres, Benimarfull, Cocentaina, Gaianes, Gorga l'Alqueria d'Asnar, l'Orxa, Millena, Muro i a partir de febrer Beniarrés.

Es preveu que al llarg del pròxim mes de febrer Beniarrés es convertisca en "membre de ple dret" de la Mancomunitat de l'Alcoià-Comtat. Així ho ha confirmat el president de l'ens supracomarcal, Manolo Gomicia, en el que suposa una estratègia per a incorporar a tots els municipis d'aquestes dues comarques d'interior.

La decisió d'adherir-se a la Mancomunitat ha estat unànime per part de tots els grups polítics de Beniarrés, després que la proposta fóra aprovada per unanimitat en el plenari municipal del 10 de gener. L'únic tràmit que ara falta és que s'accepte la candidatura de Beniarrés en el plenari de la 'manco', que se celebrarà la pròxima setmana. Amb aquesta última incorporació seran 14 els municipis que conformen l'ens supracomarcal: Agres, Alcoi, Alcoleja, Alfafara, Banyeres, Benimarfull, Cocentaina, Gaianes, Gorga l'Alqueria d'Asnar, l'Orxa, Millena, Muro i a partir de febrer Beniarrés.

L'alcalde de Beniarrés, Francisco Sellés, ha puntualitzat alguns dels nous serveis que podrà oferir el municipi amb la imminent incorporació, com per exemple activitats culturals, el servei de transport universitari o oficines d'informació, entre altres. Es tracta doncs de la segona ocasió en què Beniarrés forme part de la 'manco', després que l'any 2011 abandonara la llista de pobles adherits. Sellés també ha remarcat la importància de "remar tots en el mateix sentit", mostrant-se partidari de comptar amb una única mancomunitat que aglutine totes les localitats de les nostres comarques.

De fet, aquesta pareix ser l'estratègia dels dirigents de la 'manco'; tal com assegura el seu president, Manolo Gomicia, "l'objectiu és aconseguir l'adhesió de la meitat més un dels municipis de l'Alcoià i el Comtat", fet que atorgaria a l'ens de les nostres comarques una tipologia concreta d'acord a la nova llei de Mancomunitats de la Comunitat Valenciana.