El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Beniarrés participarà en un toc manual de campanes a escala europea

L'objectiu principal és reivindicar el toc de campana manual com a Patrimoni de la Humanitat.

El dissabte 21 d'abril a les 12 h se celebra a tota Europa un toc manual de campanes, una acció que a poc a poc està perdent-se a causa de l'electrificació d'aquestes. A l'ermita del Santíssim Crist dels Afligits de Beniarrés encara queden campanes que mai han estat electrificades. Josep Jordà, un jove de 23 anys del municipi, s'ha interessat pel toc manual de les campanes gràcies a l'home que ha estat tocant les campanes 'tota la vida' com és Isidoro Sellés.

El dissabte 21 d'abril a les 12 h se celebra a tota Europa un toc manual de campanes, una acció que a poc a poc està perdent-se a causa de l'electrificació d'aquestes. A l'Ermita del Santíssim Crist dels Afligits de Beniarrés encara queden campanes que mai han estat electrificades. Josep Jordà, un jove de 23 anys del municipi, s'ha interessat pel toc manual de les campanes gràcies a l'home que ha estat tocant les campanes 'tota la vida' com és Isidoro Crespo Senabre.

Beniarrés és un dels pocs pobles de la zona on encara existeixen campaners i participarà el 21 d'abril en l'acte europeu. Enguany se celebra l'Any Europeu del Patrimoni Cultural i els campaners d'Albaida juntament amb Hispania Nostra, entre altres, han organitzat un toc manual de campanes per tal de reivindicar aquest patrimoni immaterial perquè des de tots els països d'Europa es faça força per tal d'aconseguir la declaració del toc de campanes manual com a patrimoni de la humanitat. Aquest acte va dirigit sota el lema "llancem les campanes al vol!".