El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Beniarrés, seu temporal del debat regional sobre el repte demogràfic

L’objectiu d’aquestes jornades és el de trobar solucions a la despoblació o el risc del creixent envelliment de la població, per això diferents professionals han ofert ponències que han destacat l'important paper de la planificació estratègica i de l'enfocament territorial...

La despoblació o el risc del creixent envelliment de la població és el gran repte demogràfic al qual s’enfronten els geògrafs i per això la Delegació Territorial de la Comunitat Valenciana del Col·legi de Geògrafs, en col·laboració amb la Federació de Joves Empresaris de la Província d’Alacant – Alcoià - El Comtat (JOVEMPA) han organitzat, el passat 14 de desembre en Beniarrés, unes jornades denominades “Estratègies davant el repte demogràfic”.

En les jornades han participat representants de la Diputació Provincial d'Alacant, Universitat d'Alacant, Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Associació d'Agents de Desenvolupament Local de la Província d'Alacant, així com altres tècnics i professionals d’aquest àmbit.

L’objectiu d’aquestes jornades és el de trobar solucions als problemes anomenats, per això diferents professionals han ofert ponències que han destacat l'important paper de la planificació estratègica i de l'enfocament territorial, per a conéixer la realitat de cadascun dels territoris en relació a aquest fenomen i abordar solucions participades i eficients. A més, les jornades han comptat amb D. Ignacio Molina, director del Comissionat pel Repte Demogràfic, del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública que ha fet l’acte de clausura.