El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Beniatjar fa sonar 'pels altaveus del bando' l'himne de la Festa d'Alcoi en honor a la seua banda i la filà Navarros amb la què conviu des del 1934

  • Són la banda de la Filà Navarros, o la Filà Navarros és la filà de la Beniatjarentse.
  • La quarta part dels (aproximats) 223 habitants censats són de la banda de música

A les huit de la vesprada del 21 d'abril, Beniatjar (Vall d'Albaida) ha fet sonar pels altaveus del poble l'himne de Festes d'Alcoi. Un gest de solidaritat amb els alcoians, la seua Festa i també la seua banda, vinculada a la Fila Navarros des de 1934.

El silenci de confinament per la COVID19 es va trencar dimarts 21 d'abril a les huit de la vesprada perquè s'escoltara pels altaveus 'del bando' l'himne de la Festa d'Alcoi.


Segons el cap de la Banda Beniatjarentse, Salvador Jordà Calatayud, es tracta d'un homenatge a Alcoi i als Navarros, filà amb què conviuen més o menys de manera continuada des del 1934.


Molts veïns han eixit als balcons o a les portes de sa casa en escoltar la música i han aplaudit. I és que la quarta part dels habitants de Beniatjar (223 habitants) són de la banda i són fixes en festes d'Alcoi i, per descomptat, en el dia dels Músics cada 21 d'abril.