El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Benicolet Suma ofereix un pacte a Compromís per formar un nou govern

Cristina Codina i Ivan Martínez, representants del grup Benicolet Suma

Per a la formació adscrita a La Vall Ens Uneix el govern en minoria del PP “ha paralitzat al poble”.

Benicolet Suma, partit independent adscrit a La Vall Ens Uneix, ha oferit a Compromís la formació d’un pacte “sòlid, progressista i respectuós amb el medi ambient” per a formar govern. Entre totes dues formacions sumen 4 edils, front als 3 amb que governa el PP en minoria.

Iván Martínez, el portaveu del grup municipal de Benicolet Suma, ha enviat una proposta formal a l'ex alcaldessa de Benicolet per Compromís i als dirigents de la coalició en l'àmbit autonòmic, on s’inclou l’assignació de delegacions entre tots dos grups i el repartiment de l’alcaldia al període restant de legislatura. A més a més, es proposa convocar una reunió per encetar les converses.

Iván Martínez, que junt a la regidora Cristina Codina conforma el grup de Benicolet Suma, admetia que no acceptar la proposta per formar govern que Compromís els va llançar en 2019 va ser “una errada”.

Un dels arguments del grup de Ivan Martínez es la paràlisi dels pressupostos del 2021, que encara no han sigut aprovats perquè els del 2020 han estat prorrogats fins ara. El govern municipal va liquidar els comptes amb un superàvit de 80.000 euros, quan el muntant total del pressupost d’aquest municipi de 574 habitants ascendeix a 360.000 euros i Martínez assenyalava que “deixar d’invertir quasi una quarta part dels pressupostos municipals és una mostra de mala gestió”.  A més, Martínez argumentava que la recent dimissió de la primera tinent d’alcalde del PP i dels tres representants que la seguien per substituir-la a la llista era altre dels motius d’oferir aquest pacte.

El portaveu de Benicolet Suma incidia en què des del seu grup no tenen cap interès que no siga el be del poble, a més d'assegurar que acceptarien el mateix acord que Compromís els va plantejar en 2019 i no importar-los qui tindria que ostentar primer l’etapa a l’alcaldia. Iván Martínez assenyalava que els dos grups tenen projectes i idees molt semblants i pensa que “seria positiu per a Benicolet el canvi a un nou govern municipal sorgit d’aquest pacte”.