El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

L'Alcoyano perd el Trofeu Ciutat d'Alcoi davant el Castelló per la mínima (1-2)

L'Alcoyano perd el Trofeu Ciutat d'Alcoi davant el Castelló per la mínima (1-2)

El Deportivo no ha pogut amb el Castelló de Segona B. El gol de penal de Jony Ñíguez no ha sigut suficient per a emportar-se el XLI Trofeu Ciutat d'Alcoi. El resultat final ha sigut de 2-1. Abans del partit s'ha presentat l'equip amb l'absència destacada de De Lerma.

Més informació

L'Alcoyano perd el Trofeu Ciutat d'Alcoi davant el Castelló per la mínima (1-2)

Benidorm reconeix als alumnes de l'IES Andreu Sempere d'Alcoi pel seu treball en un turisme positiu

Exemples de la ruta dels estudiants en l'aplicació mòbil, amb un llistat de parades i informació detallada de cadascuna d'elles
Han creat una ruta on destaquen més de 20 llocs turístics d'Alcoi que cal visitar i respectar

Han elaborat una ruta d'emocions per la ciutat d'Alcoi, amb més de 20 aprades en racons que per a ells són especials i volen compartir. Però tot, potenciant un turisme sa i lluny dels excessos o la irresponsabilitat. L'IES Andreu Sempere és l'únic centre d'interior que participa en aquest projecte, que naix d'un col·legi de Benidorm.

Es tracta del projecte 'Per un turisme d'emocions joves' o Positive Disrupters, i que té com a objectiu clar canviar la concepció de joves irresponsables al mateix temps que promouen un turisme sa i positiu. El projecte l'inicia el col·legi internacional Lope de Vega de Benidorm, després que un grup d'alumnes comprovaren en les platges "les desastroses conseqüències del turisme desenfrenat practicat per alguns joves", i decidiren "rebel·lar-se contra una realitat que no ens representa". Al col·legi Lope de Vega se li sumen altres 4 centres de Benidorm, un de Dénia, un d'Alacant i l'IES Andreu Sempere d'Alcoi, l'únic de l'interior de la província. Tots junts creen un grup de treball per a fomentar un turisme d'emocions, positiu, i lluny de "l'oci tòxic i l'associació que es fa amb els joves de hui". 

I com han potenciat un turisme sa? Doncs els alumnes han creat 'Rutes d'Emocions' pels quatre municipis participants, per tal d'animar a altres joves a conéixer racons especials, però també a cuidar d'ells. Les rutes es poden seguir gràcies a una aplicació mòbil - Aumentaty Geo - que et marca els metres que hi ha fins a l'objectiu i on els mateixos alumnes parlen de què cal vore a la ciutat. Ací a la dreta es pot vore alguns exemples, però els alumnes de l'IES Andreu Sempere han introduït més de 20 parades a la ciutat d'Alcoi: edificis, escultures, paratges naturals o racons especials.

Però a més a més, tot el grup de treball ha creat un decàleg a seguir per als joves turistes, que compartim al final de la notícia, i on es marca una clara línia a seguir per a mantindre un turisme positiu. Tot aquest treball ha fet que el consistori de Benidorm haja reconegut a l'IES Andreu Sempere, i en particular als alumnes participants, per la seua implicació en un turisme de qualitat i sostenible.

 

Decàleg de Compromís del projecte 'Per un turisme d'emocions joves'

1. Viuré amb intensitat cada moment d'una manera sana
2. Trobaré aquell lloc que em fa sentir especial, diferent, i el compartiré amb la resta.
3. Seré respectuós amb l'entorn i el medi ambient.
4. Expressaré els meus pensaments de forma positiva, i tindré emocions agradables.
5. Respectaré la forma de ser de les altres persones i ressaltaré les seues qualitats.
6. Desenvoluparé la meua pròpia personalitat i no em deixaré influenciar per altres.
7. Demostraré l'important paper que tenim els jóvens en la societat
8. Ensenyaré als més xicotets amb l'exemple, què és ser un Positive Disrupter.
9. Realitzaré accions creatives per aconseguir que més joves s'unisquen a la nostra causa.
10. Treballaré de forma col·laborativa per a millorar la societat.