El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Benigànim queda confinat per la Covid-19

Benigànim / Wikipedia

Entre altres mesures, se suspén així mateix l'activitat educativa i formativa presencial en tots els centres i nivells.

Malgrat no pertànyer al Departament de Salut d'Alcoi, Benigànim està a només 40 minuts en cotxe. El municipi valencià ha obert alguns informatius nacionals, ja que és l'únic que Conselleria de Sanitat ha ordenat confinar. Se suspèn l'activitat educativa presencial i es tanquen els centres de la tercera edat i els establiments de restauració.

L'evolució dels últims 7 dies de la Covid-19 a Benigànim evidencia un augment de la propagació del virus. Així ho afirmen els informes de Sanitat. Les dades actualitzades a 27 d'agost indicaven que Benigànim compta amb 54 casos acumulats i 31 en els últims 14 dies. Sanitat no concreta a hores d'ara els casos, però s'ha passat d'una incidència acumulada de 34,24 per 100.000 habitants en la setmana que va finalitzar el 16 d'agost, a una incidència de 994,46 en els últims 7 dies, i s'ha produït la pèrdua de traçabilitat dels casos.

Les limitacions entren en vigor aquesta vesprada del 31 d'agost i comporten el confinament del municipi, és a dir, es restringeix l'entrada i eixida de persones excepte en diversos supòsits: anar al metge, anar a treballar, tornar al lloc de residència habitual, cuidar de persones majors, menors o dependents, força major o qualsevol altra activitat d'anàloga naturalesa.

La circulació per carretera i vials que transcórreguen o travessen el territori de Benigànim estarà permesa, sempre que tinguen origen i destinació fora d'aquest.

Se suspén així mateix l'activitat educativa i formativa presencial en tots els centres i nivells, incloses les escoles infantils.

A més, durant els pròxims 14 dies, s'acorda el tancament de centres socials, casinos, clubs i establiments d'anàloga naturalesa; centres de dia per a persones majors i altres col·lectius de caràcter social; bars, restaurants i altres establiments d'oci del municipi, llevat que en els mateixos es preste el servei de menjars per a portar o a domicili; gimnasos i centres esportius de tota mena, així com parcs i jardins.

Les mesures excepcionals contemplen també la supressió d'espectacles esportius amb públic; les bodes, batejos, comunions o qualsevol altre esdeveniment social amb persones convidades; l'assistència a llocs de culte excepte si manquen de públic o es tracta de funerals.

En aquest últim cas, els velatoris tenen una limitació de 15 persones si són a l'aire lliure, i de 10 en espais tancats, es tracte o no de persones convivents. La participació en la comitiva per a l'enterrament o cremació es restringeix a un màxim de 15 persones.

Banyeres, també amb molts casos

El municipi del Departament de Salut d'Alcoi que té una situació més complicada és Banyeres.

L'Ajuntament de Banyeres ha decidit prendre algunes mesures extraordinàries per tal "d'extremar les precaucions" després que Sanitat confirme més de 50 casos positius en Covid-19 diagnosticats per PCR en un municipi de poc més de 7.000 habitants. Algunes mesures que ha decidit el consistori és tancar temporalment parcs i jardins, més restriccions per a instal·lacions municipals com biblioteca, casal o ajuntament.