El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Benilloba acull aquest cap de setmana la 32ª Trobada d’Escoles en Valencià

Vista general de Benilloba / Olivier Sanz i Sauzet

Aquest dissabte 8 de juny, Benilloba serà el poble amfitrió de la XXXIIa Trobada d’Escoles en Valencià de l’Alcoià i el Comtat. Una trentena de pobles participaran en aquesta jornada nodrida d’activitats pensades per a grans i menuts.

La programació arranca a les 10 hores amb una fireta, inflables i jocs populars a la Plaça l'Omet. A les 10'30 hores arranca la tradicional cercavila des de la plaça de l'Ajuntament fins a l'escola. Més tard, a les 11 hores, l'organització inaugurarà el Mural ceràmic commemoratiu de la Trobada 2019. Des de les 11'30 fins a les 13 hores es podran visitar dues exposicions. A les 11'30 hores hi haurà una visita guiada de l'exposició d'Enric Morrió «Benillobers als Estats Units d'Amèrica 1860-1920» a la Casa del Metge i a les 12'15 hores en començarà una altra visita de l'exposició de Telers de Rafael Julià a la Llar Jove. I inauguració de l'exposició «50 anys d'escola en valencià». La Penyeta Blanca de Cocentaina oferirà un taller de muixeranga a les 12'15 hores a la Plaça l'Omet. En aquesta mateixa plaça tindrà lloc el concert de la Banda Jove.

De vesprada, a partir de les 17'30 hores, comença la cercavila dels centres acompanyada de cabuts i la colla muixaranguera Penyeta Blanca. De 18 a 20 hores, l'assistència podrà gaudir amb tallers, fireta, unflables i jocs populars. A les 18 hores i a les 19 hores hi haurà dues visites guiades de les mostres exposades a la Casa del metge i a la Llar Jove, respectivament.

A les 18'30 hores es desenvoluparà a l'Auditori la primera sessió de contacontes a càrrec de Lorena Comín i, a les 19'30 hores tindrà lloc la segona sessió de narrativa. Després, aquesta jornada de germanor proposarà el Berenar Popular i, en acabant, a les 20 hores, les xiquetes i els xiquets podran ballar amb el cantacançons Dani Mquel a l'escenari. Després del concert, el grup Allioli interpretarà la Cançó de la Trobada.

La festa encara continuarà després de sopar: a les 23 hores els Dimonis Rafolins d'Alqueria d'Asnar oferiran un correfoc, que s'iniciarà a la plaça de l'Església. El Concert de La Gira d'Escola Valenciana amb Allioli i Cactus tancarà el teló a una jornada lúdica i divertida.