El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Benilloba amaneix amb els càntics als sants el dia de la festivitat de Sant Vicent amb la tradició de l’Aurora

Benilloba amaneix amb els càntics als sants el dia de la festivitat de Sant Vicent amb la tradició de l’Aurora / Benilloba
L’Aurora, com és costum, ha finalitzat cantant “Las mañanitas” davant de l’església

Benilloba com és tradició, festegia el dia de Sant Vicent amb la tradició de l’Aurora. Els càntics als sants s'han sentit des de les sis del matí

Des de les sis del matí, a Benilloba s'han sentit els tradicionals càntics als sants. Esdeveniment que es fa per a viure la festivitat de Sant Vicent i s'anomena l'Aurora que té 23 estrofes amb la mateixa tonada i diferents lletres.

Els càntics han decorat els diferents carrers del poble des de les 6 del matí, on els membres de la Coral Parroquial i veïns han arreplegat el retor, qui els ha rebut amb beguda i pastes per agafar forces, després de la primera estrofa.

Germán González, primer tinent d’alcalde ha rebut la visita de la comitiva i li han dedicat la segona estrofa de tota l’Aurora i, han agafat més forces encara amb el menjar i begudes típiques que els esperaven.

Després, fins passades les vuit del matí, el grup ha recorregut els carrers buscant els taulellets amb els sants que han rebut el respecte del poble de Benilloba en forma de música i cançons personalitzades per a cadascú d’ells.

L'Aurora ha finalitzat cantant “Las mañanitas” davant de l’església sense faltar l’esmorzar de germanor amb bunyols i xocolata calenta.

També, al voltant de les deu del matí, ha tingut lloc, la processó dels “combregats” ha encetat el seu recorregut per dur la comunió a casa d'aquells que no poden assistir a l'església i al migdia, les instal·lacions de les antigues escoles, han acollit la tradicional “torrà”, en la qual bona part del poble es dóna cita per a dinar a l’aire lliure carn a la brasa.