El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Benilloba es prepara per a les festes amb l'estrena de dues composicions musicals

Del 14 al 18 d'agost, Benilloba celebra les seues festes en honor a Sant Xotxim. Abans dels dies grans, la Filharmònica Benillobense (Filbe) ha interpretat tot un seguit de peces de música festera en un concert que va servir per a estrenar les obres de dos compositors de la comarca, l’alcoià Jordi Ribera i el contestà Juan José Torró.

Ribera ha estrenat Festes a l’Arrabal, mentre que Torró ha mostrat la seua Parentibus meis. Al concert també s'ha interpretat altres composicions com Als creuats, Mozárabes 1960, Sara, Ramón Petit, Chenco Pla, Al-Ab Jalifa i la peça de Tomàs Olcina Moros de l’Arrabal i l'himne de festes.

També s’han celebrat les primeres filaetes protagonitzades per les filaes mores, els Moros de l’Arrabal i els Moros del Castell, les quals van formar les seues esquadres pel carrer Major de la vila en un ambient musical i festiu. Altre dels concerts que s'ha celebrat és el del Cor Parroquial de Benilloba a l’auditori de la localitat en què es van interpretar obres clàssiques de música popular mexicana.