El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Benilloba ja ho te tot preparat per a les seues festes

Dia de l'entrada a Benilloba/ Ajuntament de Benilloba

Durant el cap de setmana del 10 d'agost fins al dissabte 18, Benilloba tindrà actes tots els dies

Les festes en honor a Sant Xotxim se celebraran del 14 al 18 d'agost

La localitat de Benilloba ja té tot preparat per a viure els seus dies de festa amb una programació plena d'activitats. Les festes de Moros i Cristians en honor a Sant Xotxim se celebraran des del dia 14 d'agost fins al 18.

El municipi ja ofereix actes durant aquest cap de setmana. En la nit del divendres 10 d'agost, fins a la del dia 13, cada filà eixirà una nit per a fer les seues filaetes, sent la primera els Moros del Castell, en la nit del dissabte serà el torn dels Moros de l'Arrabal, i per últim, a la nit del diumenge desfilaran els Cristians de la Palmera. El dilluns 13 d'agost les tres formaran esquadres per tot el poble.

Ja el dia 14 començaran oficialment els dies grans de la festa de Benilloba, amb la Nit de l'Olla, l'Entrada de Bandes i el Pregó. Eixa mateixa nit, les tres filaes acompanyades de les seues bandes i de la Societat Musical de Benilloba realitzaran una cercavila, i a les 12 de la nit començarà la ja tradicional Desfilada Humorística, on es critica d'una manera divertida l'actualitat. La nit finalitzarà amb una discomòbil a la plaça.

A les 7.30 del matí del següent dia, serà el moment de la Diana i a les 12.30 h, se celebrarà la missa. Ja a la vesprada d'aquest mateix dia, a les 19.30 h començarà l'entrada, sent els primers en desfilar els Cristians de la Palmera, seguits per les filaes mores. A la nit, la festa estarà assegurada amb l'orquestra "Electre Tour" que actuarà a la plaça de l'Omet.

Al dijous 16 d'agost, les activitats començaran a les 8.30 h, amb la Segona Diana i continuarà amb una missa en honor a Sant Xotxim amb els càrrecs d'aquestes festes. De vesprada a les 20.30 h se celebrarà la processó general amb les imatges de Santa Anna, Verge dels Dolors i Sant Joaquim, i finalitzarà amb una "mascletà" nocturna a les Antigues Escoles. En aquesta nit tampoc faltarà la festa i actuarà l'orquestra "The Garge".

Per al divendres 17 arriba el moment de les Ambaixades, a les 12.30 hores el bàndol moro serà l'encarregat de conquerir el castell. I ja a la vesprada, després de la missa de difunts de les 18.30 h, serà el torn de què les tropes cristianes recuperen el castell. Finalitzada la lluita entre els dos bàndols, s'interpretarà l'himne de festes de Benilloba. I la nit finalitzarà amb el "Sainet Valencià" a la plaça de l'Omet a les 22.30 hores.

I per a finalitzat els dies de festa, el dissabte 18 d'agost el dia estarà dedicat als xiquets. Es començarà amb la Festa de l'Aigua a la piscina municipal entre les 11 i les 14 hores, a la vesprada, una berbena infantil al Teatre de les Moreres a les 20 hores i més tard un sopar de germanor a les 21 hores.

 

A les 24 hores el Correfoc posarà punt final a les festes de Benilloba recorrent el carrer Major al ritme del foc i les xirimites i tabals fins a les Antigues Escoles.