El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Benilloba redueix en un 75% el seu deute bancari

Vista de Benilloba

Un romanent positiu de la tresoreria de 33.274 € permetrà a Benilloba reduir a finals d'any el seu préstec bancari fins als 63.500 €, un 75% inferior respecte a la xifra d'ara fa quatre anys.

Expliquen des de l'Ajuntament de Benilloba que "gràcies a la política econòmica que s'ha desenvolupat de contenció de la despesa, el deute del Consistori pràcticament ha desaparegut pel que fa a factures de proveïdors i s'ha reduït de manera significativa el que encara mantenim amb els bancs. Això permet disminuir no només el deute bancari, sinó també els interessos que s'han de satisfer".

D'aquesta manera s'ha pogut fer front al deute que hi havia amb l'empresa que gestiona les aigües residuals, que pujava a vora 60.000 euros, i també s'ha pagat tot el que es devia a la Mancomunitat del Xarpolar, o a la Filharmònica de Benilloba.

Amb la millora de la situació econòmica, el consistori podrà emprendre iniciatives com ara l'adequació de la Llar del Jove, la remodelació de l'Associació dels Jubilats i les millores de l'Associació de Caçadors, així com de la zona poliesportiva, el parc de les Moreres o l'enllumenat públic.