El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Benimarfull acull l’inici oficial de la campanya de la cirera amb la presència de Mireia Mollà

Acte simbòlic del primer tall de cirera / AM

La gran quantitat de pluja caiguda durant molts dies consecutius han fet que la campanya de la cirera no siga bona.

La collita de la cirera a les nostres comarques no viurà el seu millor any a causa de la climatologia. Benimarfull ha acollit l’acte simbòlic del primer tall de la cirera. Aquest ha estat organitzat pel Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida de les Cireres de la Muntanya d’Alacant.

Les pluges continuades han afectat la collita de la cirera a les nostres comarques. Per tal de donar suport institucional, a l’acte del primer tall de la cirera han acudit la consellera d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Mireia Mollà, i el diputat provincial de desenvolupament econòmic, Sebastián Cañadas; acompanyats pel sector i per Hilario Calabuig, president del Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida de la Cirera de les nostres comarques.


El principal problema que han tingut en la campanya ha sigut que no han pogut realitzar tots els tractaments en els arbres després de la gran quantitat de pluja caiguda durant molts dies consecutius. Així ho ha esmentat Calabuig en l’acte presidit per Mollà. La consellera ha destacat que el govern autonòmic ha passat en 2020 de 24 milions d'euros dedicats a aquest aspecte en els seus pressupostos a 40 milions en 2022 pel que fa a les assegurances agràries.