El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Benimassot recuperarà el Molí del Frau

El diputat d'arquitectura de visita en la zona del Molí de Frau

La Diputació Subvenciona les obres de recuperació del molí amb 172.500 euros.
 

Fa més de 50 anys que està abandonat i en un avançat estat de deterioració, però ara es consolidaran les restes perquè puguen ser visitables.

La Diputació d'Alacant ha concedit a l'Ajuntament de Benimassot una subvenció de 172.500 euros per a les obres de consolidació del Molí de Frau.

Es tracta d'una edificació de vora 200 anys d'antiguitat, catalogat com Bé de Rellevància Local. El sistema hidràulic del molí de farina va deixar de funcionar a mitjan segle 20, i el propietari la va abandonar fa 50 anys, i des d'aleshores el seu estat ha empitjorat.

El passat estiu es feren unes obres d'emergència per a frenar el deteriorament, i ara es preveu una intervenció més completa per assegurar l'estructura: "un dels principals objectius és frenar el seu deteriorament i poder condicionar les restes per a fer-les visitables", explica el diputat d'arquitectura José Ramón González de Zárate. Una vegada s'inicien les obres, el termini previst és de 6 mesos.

No és l'única obra que subvenciona la diputació a les nostres comarques. Esta mateixa setmana, l'última de gener, està previst que comencen a Penàguila els treballs d'excavació arqueològica i consolidació a la plaça del Portalet, una zona que en futur es vol museïtzar. En este cas la Diputació aporta 60.000 euros. I a Cocentaina, la Diputació ha invertit 45.500 euros en un projecte de recuperació i protecció de les restes arquitectòniques en l'ala oest del Palau Comtal.