El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Benimassot se suma a la llista de poblacions de El Comtat evacuades per l’incendi de la Vall d’Ebo

Ara mateix hi ha tres persones fent ús de les instal·laciones de Muro que tenen espai per a unes 50 persones.

El foc va fer desallotjar ahir Margarida, pedanía de Planes. Hui s'ha sumat a la llista de poblacions que han sigut evacuades, Benimassot. Planes està també atenta a les avionetes i helicòpters que passen per damunt del poble després de carregar al pantà de Beniarrés.

A pocs minuts de les 13h d’aquest dimarts 16 d’agost, Benimassot se suma al llistat de poblacions de El Comtat que han sigut desallotjades com a conseqüència de l’incendi que des de dissabte afecta a la Vall d’EBO. Des d’ahir diverses poblacions de El Comtat estan atents a l’evolució constant de les flames que amenacen algunes de les poblacions. Ja s’han evacuat Tollos, Famorca, Fageca i la Margarida (pedania de Planes).

Carretera d'accés a Margarida tallada

La columna de fum és visible des de distints punts de les comarques de l’Alcoià i el Comtat. Els veïns de Planes viuen amb preocupació la proximitat del foc, que a hores d’ara està descontrolat. Javier Francés Borell, és bomber forestal jubilat i veí de Planes i contava molt emocionat que “durant molts anys s’ha abandonat un poc la serra, i si l’abandones, quan ve el foc, no es pot fer res. Hi ha lluitar contra el foc quan no hi haja foc, una vegada està, és molt complicat apagar-lo”. Des de Planes veuen passar avionetes i helicòpters de manera continuada durant tot el dia. També cotxes i camions de bombers.

S’han cremat unes 9.500 hectàrees i és ja l’incendi més gran de l’última dècada a la Comunitat Valenciana. Sembla que el vent canviant està complicant la situació i alguns nous focus xicotets apareixen per zones pròximes a la Margarida. La carretera d’accés a esta pedania està tallada i controlada tant per la Policia Nacional com per la Guardia Civil, que informa a Ara Multimèdia, que la seua prioritat és protegir les vides humanes.

Unes 1.500 persones han sigut desallotjades. Moltes d’elles han tornat a les seues primeres residencies i moltes altres s’han distribuït per les cases de familiars i amics. La resta poden acudir a la zona habilitada a Muro d’Alcoi per poder estar de manera transitòria fins que es resolga la situació. Ara mateix hi ha tres persones fent ús d’aquestes instal·lacions que tenen espai per a unes 50 persones.

El regidor de seguretat, Ángel Mollà, ha explicat que també tenen altres espais al poble, més grans pensats per a poder acollir a més quantitat de gent, en cas de que es necessitara. Altres poblacions s’han oferit també a prestar l’ajuda que es puga necessitar:

 

 

Intervenen en total 22 mitjans aeris. Les avionetes carreguen l’aigua al pantà de Beniarrés: