El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Benissa vol copiar el model d'atenció a la víctima de violència de gènere de Cocentaina

Reunió a dos bandes per a traslladar el model contestà al municipi de la Marina Alta.

A finals del 2006 es creava al si de la Policia Local de Cocentaina el Grup Minerva, amb l'objectiu d'especialitzar-se i millorar la detecció i prevenció de casos de violència de gènere, així com l'atenció a les víctimes. Des d'aleshores el Grup Minerva a rebut diversos premis i reconeixements pel seu bon fer, tant des de la Diputació com des de la Generalitat i fins i tot en l'àmbit nacional. Donat aquest reconeixement, són molts els municipis que acudeixen a la capital del Comtat per aprendre d'aquest model i del Grup Minerva. L'últim ha sigut Benissa, que ha celebrat una reunió de treball amb Cocentaina per a estudiar la viabilitat d'implantació del model en aquest municipi de la Marina Alta.

I una de les claus que s'han traslladat en la reunió als representants de Benissa és que cal estar lligat i coordinat amb els serveis socials, que són els que fan el seguiment social del cas i determinen la intervenció terapèutica si cal. Aquesta coordinació també ha de ser bona amb la resta de forces de seguretat de l'Estat. En la reunió també es va parlar de la necessitat de crear un Grup Especialitzat, amb agents que estiguen formats. Per últim, els van explicar com es tramiten les diligències pels delictes relacionats amb la violència de gènere. Molta informació de primera mà perquè des de l'Ajuntament i la Policia Local de Benissa intenten adaptar el model contestà al seu municipi.

Ha sigut una intensa reunió de treball en la que han participat els alcaldes dels dos municipis, Abel Cardona per Benissa i Mireia Estepa per Cocentaina; dos policies del Grup Minerva; el cap de la Policia Local de Benissa i la regidora d'igualtat i serveis socials d'aquest municipi de la Marina. Mireia Estepa destaca el treball "fonamental" del Grup Minerva "perquè la víctima de violència de gènere no se senta desprotegida, i estiga empoderada per a denunciar a l'agressor i eixir d'un cicle de violència i dependència emocional que és extremadament complicat de trencar. És vital disposar d'un grup especialitzat i coordinat amb els serveis socials que allargue la mà a la dona perquè no se senta a soles".