El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Berta Castelló Rodas emociona amb la Súplica a la Mareta de Cocentaina

El miracle de les llàgrimes de la Mare de Déu complirà 500 anys a 2020

Aquest 2018 la commemoració compleix 498 anys. Segons conta la tradició, a 1520 i durant una missa que oficiava el sacerdot Mossén Onofre Satorre, el retaule de la Mare de Déu va derramar 27 llàgrimes. Actualment aquest fet es recorda i, durant tot el recorregut, la Mareta ha estat acompanyada per grans rius de gent

Cocentaina manté el seu amor per la Mareta quasi 500 anys després del miracle de les llàgrimes. Aquest 2018, la commemoració compleix 498 anys, on la principal protagonista ha sigut la jove Berta Castelló Rodas, encarregada de fer la Súplica. Al vídeo gravat per ARAMULTIMÈDIA podeu veure alguns dels millors moments.

Abans de l'eixida de la Mare de Déu des del Monestir situat al costat del Palau Comtal, s'ha realitzat el tradicional volteig de campanes, s'han disparat les 27 salves i s'ha resat l'Àngelus en la Capella de Sant Antoni Abad. El matí, com sol ser habitual, hi ha conclòs amb l'ofrena, la missa solemne i l'homenatge als majorals, al que ha seguit una sonora mascletà a la Plaça del Pla.

Segons conta la tradició, a 1520 i durant una missa que oficiava el sacerdot Mossén Onofre Satorre, el retaule de la Mare de Déu va derramar 27 llàgrimes. Durant tot el recorregut, la Mareta ha estat acompanyada per grans rius de gent.