El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Blai Carbonell, el pilot de globus bocairentí que està representant Espanya a Hongria

Aquesta és la sisena vegada que Blai Carbonell participa en una prova internacional.
  • Blai Carbonell, pilot de totglobo, participa aquesta setmana al Campionat d’Europa de Globus Aerostàtics.
  • “Tenim molt bon ambient entre els membres de l’equip nacional. El que volem és fer un bon campionat, seguir aprenent i, perquè no, intentar aconseguir una bona posició".

Des del dilluns 13 de setembre fins al dissabte d’aquest mateix mes, l’equip nacional d’aerostació estarà participant al campionat d’Europa de Globus Aerostàtics. Entre els membres de l’equip espanyol trobem el bocairentí Blai Carbonell.

Blai Carbonell, pilot de totglobo, participa aquesta setmana al Campionat d’Europa de Globus Aerostàtics formant part del combinat de pilots que representen espanya. Aquesta competició, la qual se centra fonamentalment a avaluar la precisió dels pilots a partir de diferents proves, enfrontarà un total de 80 equips de 22 països europeus. Pel que fa als equips espanyols, Iván Ayala, Ricardo Aracil i Óscar Portillo son els pilots que, juntament amb Carbonell, faran volar seus globus pel cel d’Hongria, país que acull el campionat.

Segons explicava el bocairentí en les seues declaracions prèvies al començament de la competició, “tenim molt bon ambient entre els membres de l’equip nacional. El que volem és fer un bon campionat, seguir aprenent i, perquè no, intentar aconseguir una bona posició. Esperem gaudir dels vols sense tindre moltes complicacions i finalitzar millor que en el nostre últim campionat”.

Pel que fa a la primera jornada de competició, la qual ha tingut lloc aquest dilluns de matí, el bocairentí defineix el primer vol com “interessant. Interresant sobre tot la recerca del lloc de despegue. Es sorprenent veure com es poden unflar tres globus en aproximadament mig camp de futbet. El vent ens ha jugat una mala passada. Quan estàvem a punt de llençar el testimoni el vent ha canviat 40 graus i no hem pogut entrar a la primera diana. Després ha començat una tàctica de minimitzar danys. Hem fet el que hem pogut i ara sols queda seguir”.