El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Blasco Ibáñez i altres rostres de les lletres visiten Alcoi en una exposició fotogràfica

Detall d'una de les imatges que pot vore's en l'exposició.

És la primera col·laboració del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana amb l'Ajuntament d'Alcoi. Amb aquesta exposició se celebra el 150 aniversari del naixement de Blasco Ibáñez, i també el 150 aniversari del Círculo Industrial.

El Círculo Industrial acull aquest mes de novembre l'exposició 'Blasco Ibáñez i el rostre de les lletres', una selecció única de fotografies que ens mostren a l'escriptor valencià en diferents moments de la seua vida, "com a ciutadà, escriptor i tribú, des de les seues primeres estades a la presó valenciana de Sant Gregori, fins al retorn de les seues restes mortals" expliquen des del Consorci de Museus.

Aquest 7 de novembre ha inaugurat la mostra el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, qui explica que "no es veu tan sols la imatge fotogràfica de l'escriptor, sinó acompanyat per una sèrie de personatges de l'època com literats i polítics, i reflexa tot un temps que ha quedat encapsulat en aquestes imatges fotogràfiques". Així, hi ha fotografies molt interessants, com una de la redacció de la revista España, en la que es veu junts a Ortega y Gasset, Azorín, Pío Baroja o Pérez de Ayala, entre altres.

 D'esquerra a dreta, el regidor de cultura Raül Llopis, el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, i el president del Círculo Industrial, Eduardo Segura.

La mostra es fa amb motiu del 150 aniversari del naixement de Blasco Ibáñez. Ja ha visitat les províncies de Castelló i València, i ara inicia el seu viatge per terres alacantines a Alcoi. I es pot visitar al Círculo Industrial, que precisament també celebra el seu 150 aniversari.

L'exposició l'organitzen Acció Cultural Espanyola, la Comunitat de Madrid i la Reial Acadèmia Espanyola, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. I suposa l'inici de la col·laboració cultural entre el Consorci i l'Ajuntament d'Alcoi.