El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Bloquejada la rehabilitació del grup de vivendes Sant Jordi

El grup de vivendes Sant Jordi a Alcoi/AM
Conselleria d'habitatge obri una investigació per esbrinar on estan els diners que haurien d'haver anat aquesta i altres rehabilitacions en el territori valencià

La conselleria d'habitatge obrira una investigació per saber què ha passat amb els diners que el govern del PP a la Comunitat va destinar a rehabilitació de vivendes, però que no arribaren a la seua destinació. En aquesta investigació s'inclou el Grup de Vivendes Sant Jordi, a l'Eixample d'Alcoi, amb la rehabilitació paralitzada des de 2012. La consellera d'habitatge María José Salvador ha mostrat la intenció de Generalitat d'acabar les obres, però primer han d'esbrinar què ha passat amb els diners que hi anaven destinats.

La rehabilitació del grup de vivendes Sant Jordi, a l'Eixample d'Alcoi, continuen paralitzades i no es preveu que es reprenguen d'ací a poc. De fet, la consellera d'habitatge María José Salvador, en la seua visita a Alcoi, ha explicat que primer iniciaran una investigació per esclarir on estan els diners que suposadament haurien d'haver anat a aquesta rehabilitació.

La rehabilitació del grup Sant Jordi va començar l'any 2011 i hauria d'haver estat acabada en l'estiu de 2012. Però la crisi va afectar, l'empresa constructora va deixar de cobrar de la Generalitat i les obres es paralitzaren. Ara per ara la situació continua igual. La consellera d'habitatge María José Salvador ha explicat que "quan hem arribat al govern, ens trobem un deute de 240 milions d'euros en ajudes a la vivenda, al lloguer, per a rehabilitació o per adquirir vivenda protegida. En entrar ens trobem que hi havia 40 milions d'euros més de deute. Hem arrossegat i arrosseguem una situació d'impagaments i, evidentment, com la vivenda no era una prioritat per al govern popular, hem d'anar ara resolent aquest tipus d'actuacions en què el PP en el 2010 va deixar de pagar malgrat que estaven rebent diners del Ministeri. Ara es farà una investigació sobre aquesta qüestió. Hem de valorar després de la investigació, per vore on van anar els diners que es van rebre del Ministeri. Una vegada tinguem el diagnòstic, intentarem resoldre i acabar aquestes actuacions que van quedar a mitges".