El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Bocairent alça el teló a la Capitalitat Cultural amb la fira del llibre com a marc de llançament

L'alcalde de Bocairent, Xavi Molina. Foto: Vicent Gandia
  • El 30 de maig, primera activitat cultural amb l'encontre de la Federaciño Valenciana d'Orquestres de Pols i Pua

Amb una mica de retard obligat per la situació pandèmica, Bocairent va inaugurar la seua Capitalitat Cultural tot just envoltada d'aroma cultural.

Aquesta població de la Vall d'Albaida va aprofitar la seva fireta del llibre, que enguany va ser traslladada a la Plaça de Bou, per alçar el teló a sis mesos intensos d'essència cultural que convertirà a la població de les Covetes en referent cultural al territori valencià. Un fet que per al seu alcalde Xavi Molina 'és molt important des d'una doble vessant: per una banda, el reconeixement a una trajectòria de polítiques i iniciatives culturals, no només fetes per l'Ajuntament sinó també per un teixit cultural amplíssim. I una altra vessant és que es tracta d'una oportunitat per reforçar la targeta de presentació de Bocairent des de la perspectiva cultural. Aleshores volem aprofitar-la per acollir el màxim d'activitat cultural i també per posar en marxa algunes iniciatives que puguen perdurar més enllà de l'anualitat 2021'. Una capitalitat que se suma a l'encant turístic que ofereix Bocairent el que 'suposa reforçar eixe paper d'atracció de visitants, però també associar el municipi al món de la cultura amb el que això representa, la perspectiva de creixement individual i col·lectiu, però des de la perspectiva també d'un sector professional que viu de la cultura. Per tant, volem ser un espai d'exposició, un aparador de tot eixe ventall de professionals culturals' recalca l'alcalde de la població.
Mig any de referent cultural que ha impregnat a la ciutadania bocairentina d'il·lusió, perquè després d'un temps de desànim, 'el fet de poder mantenir una iniciativa que per nosaltres és important com és la fira del llibre, l'any passat no es va poder fer, i que al mateix temps haja servit com a context o com a marc de llançament de la capitalitat és una il·lusió que volem transformar en continuïtat en els pròxims mesos' afegeix Xavi Molina.
Una capitalitat que arrancarà a finals del mes de Maig amb l'encontre de la Federació Valenciana d'Orquestres de Pols i Pua que tindran el punt de trobada a Bocairent.

Un dels punts de venda de la fireta de Bocairent. Foto: Vicent Gandia