El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Bocairent celebra els Moros i Cristians

Clica en el cartell per a descarregar-te el programa complet. 

Bocairent ja està immersa en les seues festes patronals, fins al pròxim 11 de febrer. Aquest dissabte 8 de vesprada, l'entrada de Moros i Cristians.

"Nou filaes, totes elles centenàries, vestits de reminiscències històriques, fervor i pólvora formen part dels ingredients d'unes de les celebracions més rellevants del calendari valencià". Així anuncien des de l'Ajuntament de Bocairent les festes en honor al patró que ja s'han iniciat en aquesta localitat veïna de la Serra de Mariola. 

Aquest divendres té lloc la 'retreta de les caixes', que dóna el tret d'eixida a les festes. I demà dissabte 8 de febrer serà l'entrada, des de les 16.30 hores, amb més de cinc hores de durada prevista. "Esquadres, amb els vestits ordinaris i especials; carrosses; bandes de música; calesses; ballets i boatos s'aniran succeint en la renovació anual del ritus de rememorar la Reconquesta".

Diumenge 9 de febrer continuarà la celebració amb la jornada dedicada al patró Sant Blai. Tot començarà amb la diana de les 8 hores i la missa solemne. De vesprada, la processó amb la presència de la relíquia i la imatge, el guió pintat per Joaquin Sorrolla. Dilluns serà el dia de la batalla i els parlaments, amb els ambaixadors Pau Verdú i Miguel Pérez. Dimarts 11 de febrer serà la pujada a l'ermita del Crist on s'escenificarà 'el despojo del moro'. La mitjanit tancarà la festa amb "una de les 'cordaes' més singulars del territori valencià amb les tradicionals canyes farcides de coets de trajectòria lliure".