El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Bocairent inicia la setmana gran dels seus Moros i Cristians

Cartell
L'Entrada arranca des del carrer de la Batalla de Lepant a les 16:30 h

Del 4 al 7 de febrer, Bocairent viu les seues festes d'Interés Turístic Nacional en honor a Sant Blai. Les tropes mores i cristianes estan preparades per als actes centrals. L'Entrada serà el dissabte 4 de febrer. El dilluns 6 de febrer serà sinònim de batalla i disputa entre les tropes mores i cristianes tan de matí (11:30 h des del carrer de la Batalla de Lepant) com de vesprada (17 h des de la Residència)

Les festes d'Interés Turístic Nacional de Bocairent ja han tingut els seus primers a actes com La Publicació o el Concert Fester, a càrrec de l'Associació Unió Musical de Bocairent. Aquests actes, entre altres, han anunciat els dies grans. El divendres 3 de febrer se celebra la tradicional nit de les Caixes de totes les filaes, iniciada per la Filà Estudiants.

L'acte central, l'Entrada de Moros i Crisitians, comença a les 16:30 h del dissabte 4 de gener i fa el recorregut des del carrer de la Batalla de Lepant fins a la plaça de l'Ajuntament. ARAMULTIMÈDIA va oferir l'any passat els vídeos de l'entrada mora i entrada cristiana. A continuació, revista de les tropes, vespres i ofrena a Sant Blai. Les festes en honor a Sant Blai, continuen el diumenge 5 de febrer amb la Diana i la missa al patró. Aquests actes són de matí i de vesprada té lloc la desfilada del piquete de la filà Terç de Suavos, el Ball del Moro i la Solemne processó, que finalitza amb l'himne a Sant Blai.

El dilluns 6 de febrer serà sinònim de batalla i disputa entre les tropes mores i cristianes tan de matí (11:30 h des del carrer de la Batalla de Lepant) com de vesprada (17 h des de la Residència). A continuació tindrà lloc el tradicional acte de canvi de maset entre les filaes Moros Vells i Mosqueters.

Per finalitzar amb els dies grans de les festes, el dimarts 7 de febrer se celebra el dia del Sant Crist. Els actes comencen de bon matí amb la Diana. A les 10 h, pujada a l'ermita del Sant Crist i Missa en acció de gràcies amb el "despojo" del moro. A les 17:30 h, Cant del Te Deum i desfilada des de l'Església parroquial fins al Monestir de la Mare de Déu dels Dolors i dels Reis d'Orient on tindrà lloc la imposició de bandes als nous capitans i alferes. La jornada es tancarà amb la cordà al centre històric.