El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Bones xifres: no sumem morts i tan sols 50 nous contagis

Ara estem en la senda correcta, continuem així!

Segons l'actualització feta aquest 8 de desembre per la Conselleria de Sanitat, el Departament de Salut d'Alcoi compta amb 2.862 casos de coronavirus, 340 detectats en l'última quinzena. No sumem morts i mantenim la xifra de 154 persones perdudes per la pandèmia.

Molt bé comarques! Reduïm la incidència acumulada a xifres de mitjans octubre. Ara cal mantenir-ho. És la primera actualització en què no sumem morts des de fa un mes. I sumem una xifra més controlada de nous contagis, 50. Ja tenim tres municipis fora del Risc Alt, Muro, Castalla i Ibi; i el departament complet està ja en el marge, amb 251 casos per cada 100.000 habitants. 

Fa més d'un mes que no podíem donar xifres com aquestes, que, atenció, no són les desitjables, però almenys han descendit respecte a les últimes setmanes. No sumem noves morts, un respir després d'estar un mes sense parar el degoteig. I la xifra de nous contagis també ha descendit prou, amb 50, una quantitat que no veiem des de finals d'octubre, quan per primera vegada superarem el centenar de nous contagis en una actualització.

Així, el nostre departament redueix la Incidència Acumulada per habitants, i presenta 251 casos per cada 100.000 habitants, just en el límit en què encara estem en Risc Alt. Confiem que les xifres de hui siguen tendència i mantinguen el descens, treball que, recordeu, continua sent responsabilitat de tots. 

I el que és més important, aquestes xifres es reflecteixen al nostre hospital, on almenys no s'incrementa la pressió. El dia de hui, 8 de desembre, hi ha 32 persones ingressades en planta, i 4 en l'UCI. Açò suposa vora el 60 per cent dels llits previstos ocupats, i el 40 per cent de l'UCI.

Per municipis, manté molt bona tendència Banyeres de Mariola, on sumen tan sols 1 nou cas positiu, i redueixen de manera important la Incidència Acumulada. Encara estan en Risc Alt, però ja presenta una IA per 100.000 habitants de 295 casos quan fa poc superaven el miler. També baixa molt Ibi, que tan sols suma 5 casos i té una IA de 162 casos, ja fora del Risc Alt. 

Alcoi suma 25 nous casos i també baixa, tot i que de manera més lleugera, la incidència acumulada. La capital de l'alcoià es manté encara per damunt dels 300 casos per cada 100.000 habitants. Castalla i Onil sumen 4 casos cadascuna.

I alguns municipis no noten, de moment, reducció en la Incidència Acumulada, com L'Orxa, on sumen un nou cas; o Cocentaina, que suma 4 casos i es manté en quasi 300 casos per cada 100.000 habitants. També Muro, que suma 6 casos, no nota canvis en la incidència acumulada, però aquest municipi està ja fora de risc des de fa una setmana amb 150 casos per cada 100.000 habitants. 

En relació amb la resta de la província i el nostre entorn, la baixa xifra d'aquesta actualització és significativa perquè no s'ha produït en tots els llocs d'igual manera. Elda manté xifres altes amb més de 200 contagis nous, com també en la veïna Xàtiva-Ontinyent. Alacant suma 170, i Sant Joan i Crevillent al voltant del centenar. Elx suma 80 i la Marina Baixa suma 75 casos (molts en comparació als que sumen habitualment); i el nostre departament suma xifres paregudes a les de Dénia amb 45 nous casos o Torrevella amb 40. En aquesta actualització, el departament d'Oriola ha sumat tan sols 20 nous casos.

L'actualització d'aquest 8 de desembre anima a continuar en el camí, però recordeu que les xifres són volubles i que, tot i que de vegades pensem que si, ni coneixem ni controlem el virus com voldríem. Així que cal tindre un poc més de paciència i respectar encara les normes d'aquesta "anormalitat".