El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Burgos ja coneix a la Filà Cids d'Alcoi

L'esquadra del Mig dels Cids, acompanyada d'amics i altres festers, a Burgos / Germans Piñero

La intenció és tornar al 'Fin de Semana Cidiano' l'any que ve amb el disseny de l'Esquadra del Mig

Representants dels Cids i de l'Esquadra del Mig de la Filà, que porta el nom de Rodrigo Diaz de Vivar, han participat en el 'Fin de Semana Cidiano' que organitza la localitat Burgalesa des de fa 10 anys

José Miguel, un dels germans Piñero que crearen el cartell de festes d'Alcoi en 2016, ha contat a ARAMULTIMÈDIA com ha estat la presència de la Filà Cids en el 'Fin de Semana Cidiano' de Burgos. Cal recordar que aquesta filà d'Alcoi ostenta l'Esquadra del Mig Cristiana en la Trilogia Festera de 2019. El motiu de no acudir amb el vestit oficial e la Filà és que aquest "no pot eixir d'Alcoi", segons José Miguel Piñero.


El 'Fin de Semana Cidiano' és un espectacle medieval dirigit a tots els públics amb activitats històriques, culturals i que volen realçar la figura del Mio Cid. Amb 10 anys d'història, són molts els turistes que s'apropen fins a Burgos a principis d'octubre per tal de reviure l'època de cavalleries. Les ciutats de Burgos i Alcoi estan unides per la importància dels seus respectius papers en l'època de la Reconquesta: un període en el qual la figura de Rodrigo Díaz de Vivar va aconseguir l'estatus de llegendària.


Piñero, membre de l'Esquadra del Mig, assegura que a Burgos sabien que Alcoi i la Festa estarien presents, ja que s'havien publicat notícies en la premsa local. Els Cids estigueren en la desfilada diürna, com en la de les torxes a la nit. A banda dels actes purament festius, la delegació alcoiana ha fet una ofrena a la tomba del Cid a la Catedral de Santa Maria de Burgos. José Miguel Piñero assegura que molts dels participants han reconegut als alcoians i que també hi ha asistit representants de tradicions d'altres països. Piñero indica que han sabut apreciar "la professionalitat d'Alcoi i la Festa", ja que "es van sorprendre molt".

Els components de la filà desplaçats fins a la capital castellana, coincideixen a destacar l'afecte i l'admiració que els burgalesos van demostrar des del primer moment a la participació alcoiana en l'acte.

La intenció de la Filà Cids és tornar al 'Fin de Semana Cidiano' l'any que ve portant el disseny de l'Esquadra que lluiran pels carrers d'Alcoi el 4 de maig de 2019. Pel que fa al disseny de l'esquadra, es tracta d'una proposta original de José Miguel Piñero, materialitzat per Santi Carbonell i Víctor Ferrer. La producció ha sigut de Festalcoi i Piñero assegura que serà un disseny "molt innovador" i amb "gran quantitat de peces".